IDI I PROBAJ

Tim restorana Pelegrini otvorio delikatesnu pekarnicu u Šibeniku (probajte krafnicu s kremom!

eksterijer pekarnice
Tim restorana Pelegrini na čelu s chefom Rudolfom Štefanom otvorio je delikatesnu pekarnicu Pupa by Pelegrini.

Tim restorana Pelegrini na čelu s chefom Rudolfom Štefanom otvorio je delikatesnu pekarnicu Pupa by Pelegrini. Radi se o specijaliziranoj pekarnici gdje možete kupiti više od osam različitih vrsta kruha, dvije vrste peciva, kroasane s različitim punjenjima, slatka i slana peciva, pizze, burgere i još poneko iznenađenje.

image
kruh iz pupe
Pupa Facebook Page

Sam naziv pupa u Dalmaciji predstavlja sredinu kruha, a budući da je baš taj dio omiljen od malih nogu ne čudi da su novi projekt nazvali upravo tako simboličnim nazivom. Ideja je da Pupa radi cijele godine i to svakim danom osim nedjelje, od 7 do 18 sati. Čak i ako se ne snalazite najbolje po uskim šibenskim ulicama, sigurni smo kako će vas zamamni miris tek pečenog kruha dovesti ravno pred njihova vrata. Kao što smo prethodno spomenuli nude nekoliko vrsta kruha koji je rađen s vlastitom kulturom kiselog kvasca (startera). Tim se specijalizirao u pripremi i izradi kroasana u pogonu pakoštanske Kroštule za što je bio najvećim dijelom zadužen Karlo Vulin.

image
Kroasane pune s različitim kremama kao što su lješnjak, čokolada i pistacija
Pupa Facebook Page

Nakon što vas je miris doveo pred njihova vrata pri samom ulasku pažnju vam okupira staklena vitrina ispunjena tek pečenim divotama maslačnog kroasana, mekih krafnica ispunjenih svilenkastom kremom (što je i naš favorit) te pizza a taglio (pizza na komad) koja je svojstvena talijanskim pekarnicama. Šibenik je s Pupom dobio majstorsku pekarnicu gdje i lokalci mogu uživati u sjajnim pekarskim proizvodima. U Hrvatskoj takva vrsta pekarnice nije novost, zagrebačka Korica zapravo je prva takva pekarnica koja je polučila sjajan uspjeh, a slijedi je naravno Breadclub koji također ima dvije ekspoziture. Pupa je važna jer u Šibeniku takvo mjesto nije postojalo, a s njezinim otvorenjem i lokalci su dobili mogućnost uživati u iznimnim proizvodima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. ožujak 2024 10:08