FRIŠKO NA POLICAMA

Tiskana knjiga slavnog chefa, sve zanima kako su završili Bourdainovu knjigu bez Bourdaina

Izvor
 Anthony Bourdain Facebook/
Od njegove smrti prošle su već tri godine, a sada je izašla i njegova posljednja knjiga

Najpoznatiji gastro putopisac na svijetu napustio nas je prije više od tri godine, a ovih je dana napokon izašla i njegova posljednja knjiga "World Travel: An Irreverent Guide". Anthony Bourdain je ideju za knjigu dobio nedugo prije svoje smrti. Ipak, nažalost nije uspio završiti knjigu već je njegove zabilješke i misli u knjigu pretočila njegova asistentica i jedna od najbližih mu prijateljica Laurie Woolever.

image
Amazon/

Poznati chef i tv ličnost nije volio klasične vodiče za putovanja s dugačkim popisima istaknutih mjesta, što je i izjavio u jednom intervjuu. Više su ga privlačili iskreni opisi atmosfere iz kojih se jasno može iščitati o kakvim je zapravo mjestima riječ, a njegova je knjiga napisana upravo u tom stilu. Sadrži najvažnija mjesta koja su inspirirala Bourdaina i ostavila značajan trag te ona o kojima u svojim audio i video zapisima govori s posebnim divljenjem.

Njegova asistentica rekla je kako je bilo posebno tužno i emotivno pisati knjigu o putovanjima onog koji više nije ovdje i ne može putovati. Ipak, čitatelji koju su već pročitali knjigu slažu se kako je Laurie napravila sjajan posao te kako se sa svake napisane stranice može iščitati sam Bourdain.

Knjigu možete naručiti putem Amazona ili Book Depositoryja po cijeni od otprilike 240 kuna do 250 kuna.

Dobro je spomenuti i kako je Bourdain svoju prvu knjigu "Kitchen Confidential" objavio prije točno 22 godine, a nakon toga napisao je još 12 važnih naslova među kojima se nalaze i "A Cook's Tour", "Medium Raw", "No Reservations" te njegova sjajna kuharica "Appetites".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 05:26