KUL MJESTO

Trešnjevačka tržnica dobila je nov simpatičan lokal s dobrom hranom! Iza svega stoji ekipa čije su fritule na Adventu bile veliki hit

Probali smo nekoliko jela u novom Ođe, ođe bistrou i svidjelo nam se što smo dobili pa bismo ovo mjesto, kada se nađete u blizini, zbilja toplo preporučili

Posljednjih godina neki novi život budi se na zagrebačkim tržnicama, što nam je posebno drago, jer osim obilaska omiljenih štandova i razgovora s dragim kumicama, sada napokon imamo sve više uzbudljivih mjesta gdje nakratko možemo zastati, odmoriti, popiti i pojesti nešto što nije pekarski proizvod, gemišt (iako nemamo ništa protiv) ili sok i uživati u pogledu na šušur koji se odvija pred nama. Zagrebački Dolac već je neko vrijeme mjesto gdje se, osim u nabavku, odlazi i na doručak ili brunch, pa čak i čeka u redovima za dobru kavu i tost, a sada bi se isto moglo dogoditi i s tržnicom na Trešnjevci. Tamo je, naime, ovih dana otvoren mali, simpatičan lokal Ođe, ođe.

Ovu ekipu možda pamtite po odličnim ribljim fritulama s adventske kućice na Europskom trgu, pa će vas razveseliti činjenica da ih nude i ovdje, ali su ponudu proširili i na nekoliko manjih jela i jedno dnevno. Posjetili smo ih početkom tjedna pred kraj radnog vremena, uspjeli isprobati nekoliko jela i završili u razgovoru sa simpatičnom ekipom koja je prilično uzbuđena što novo poglavlje počinje baš ovdje.

image

Anita Matić Delić, Pavla Miličić i Marko Bičanić

Lidija Lončarić/
image
Lidija Lončarić/

Iza Ođe, ođe stoje prijatelji Romano Nikolić i Pavla Miličić, kojima je uspjeh na Adventu bio točno onaj vjetar u leđa koji im je trebao da se napokon odvaže otvoriti nešto svoje. Iako oboje dolaze iz Dubrovnika, u Zagrebu žive i rade već godinama, još od studentskih dana, a trešnjevačka tržnica oduvijek je ono jedno mjesto koje su rado posjećivali zajedno. Kada su se odlučili otvoriti lokal, kažu, nisu predugo razmišljali gdje će se on nalaziti, njihova omiljena tržnica nametnula se kao idealno rješenje sama od sebe.

Otvorili su prošlog vikenda i odmah zainteresirali znatiželjne, od prodavača do slučajnih prolaznika, svi su odmah htjeli saznati i isprobati što se ovdje nudi. A nudi se nekoliko malih, ali kvalitetno pripremljenih jela, među kojima se nalaze slane fritule na dva načina, s molom i s maslinama, srdele punjene pestom i krumpir na salatu, patlidžan sa skutom na salsi od rajčica, zatim jaje na oko s butargom i koricom limuna, salatom i focacciom, koju dobavljaju iz Bread Cluba, salata s grilanim breskvama, pancetom, kozjim sirom i orasima, a na meniju je i jelo koje nazivaju Pjat, a koji je zapravo mala plata sa sirom, pancetom, mariniranim ićnuma, kozicama, motrom i sušenim rajčicama. Za vrijeme našeg posjeta, na meniju je kao dnevno jelo bio i bogati minestrone po cijeni od 6,50 eura. Cijene ostalih jela kreću se od 5 do 12 eura.

image
Lidija Lončarić/
image
Lidija Lončarić/
image
Lidija Lončarić/
image
Lidija Lončarić/

"Htjeli smo ljudima ponuditi domaću hranu, nešto naše, a tržnica nam ide u korist jer čega god ponestane, uvijek možemo samo svratiti u ribarnicu ili na neku od klupa i nabaviti. Ponudu ćemo baš zato i mijenjati sezonski, kako čega bude na tržnici", rekla nam je u kratkom razgovoru vlasnica Pavla Miličić.

Od vina nude Blato Korčulanku, od koje rade i gemišt, pošip Merga Victa, Tezoro Crvik Malvaziju, Grk Radovanović, Plavac mali Marica, Negromat Crvik Merlot i Postup Mare. Nude i nekoliko rakija i likera, sve redom dobavljaju od malih dalmatinskih proizvođača, Estrella pivo i dubrovački Habitat džin.

image
Lidija Lončarić/
image
Lidija Lončarić/

Osim što je hrana prilično dobra, a poseban je užitak i ispijati čašu dobrog domaćeg vina uz pogled na plac, ekipa ovdje je prilično simpatična - tu je u kuhinji i poznato lice i Nikolićeva kolegica, Kerempuhova glumica Anita Matić Delić - pa je cijeli doživljaj onoga što nude još slađi. Ođe, ođe je mjesto koje će, nadamo se, ovdje zaživjeti, jer trešnjevačkoj tržnici takvo nešto baš je nedostajalo. Uz vrući burek kod Mire, sada znamo i gdje ćemo na kavu, čašu vina i ‘nešto za prigrist‘ kada se nađemo u blizini.

OĐE, OĐE BISTRO

Adresa: Trešnjevački trg 2

Radno vrijeme: svakim danom osim ponedjeljkom od 8 do 15 sati

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 10:56