ODLIČAN JE

U Dubravicu je stigao panettone! Rade ga u tri okusa i jedan je od najboljih koji se kod nas nudi

Već ga nekoliko godina rade u suradnji s nagrađivanim talijanskim majstorom Andreom Tortorom i nikad nas ne razočara, kako okusom, tako i pakiranjem

S krajem studenog i početkom prosinca iz pekarnice Dubravica najavili su dobre vijesti - ponovno je u prodaji njihov sada već prepoznatljiv panettone. Talijanska slastica koja utjelovljuje spoj tradicije, majstorske preciznosti i strasti, jer priprema je sve samo ne jednostavna i zahtjeva upravo sve pobrojeno te je pravi primjer predanosti i nije uzalud proglašena jednom od omiljenih blagdanskih poslastica.

I ove godine, u suradnji s jednim od najuglednijih talijanskih majstora velikih dizanih proizvoda, Andreom Tortorom (AT Patissier), Dubravica nastavlja razvijati autentičnu filozofiju izrade tradicionalnog panettonea prema najstrožim zanatskim standardima.

image
Renata Škrinar I Arhiva Dubravica/

Izrada svakog njihovog panettonea rezultat je četverodnevnog procesa i više od 50 sati pažljivo kontrolirane fermentacije s prirodnim čvrstim starterom – lievitom – koji se čitave godine svakodnevno hrani i njeguje, a tjednima prije proizvodnje panettonea, dodatno balansira i trenira više puta dnevno kako bi bio spreman za tako bogat i kompleksan zamjes.

Bez dodatka pekarskog kvasca, aditiva, konzervansa i enzima, Dubravica panettone je mekan, prozračne strukture, a u svakom zalogaju može se osjetiti maslac, Bourbon vanilija, med i citrusi. Njegov prirodni rok trajanja od 35 do 40 dana dodatno potvrđuje autentičnost i svježinu proizvoda.

image
Renata Škrinar I Arhiva Dubravica/

Dobro je dodati i da su, u želji za beskompromisnom kvalitetom, u Dubravici prošle godine dodatno unaprijedili proizvodnju specijaliziranim miješalicama koje imitiraju pokrete ljudskih ruku, čime se postiže željena tekstura tijesta i optimalna prozračnost. Rezultat je panettone iznimne lakoće, uravnoteženog okusa i dugotrajne svježine, poručuju.

Ove godine dolazi u tri okusa - panettone tri čokolade, panettone marelica i gianduja i klasik.

Panettone tri čokolade sastoji se od hrskavog, glaziranog omotača bogatog kakaom, posutog lomljenim lješnjacima iz Pijemonta. Iznutra je, pak, obogaćen s tri vrste čokolade - intenzivnom tamnom, svilenkastom kremastom i mliječnom s nježnim notama karamele.

Panettone marelica i gianduja bogat je aromom Bourbon vanilije i finog maslaca, obogaćeno je sočnim komadićima marelice i gianduja čokoladom punom lješnjaka, dok je klasičan panettone pun arome maslaca, vanilije i suptilih nijansi južnih agruma.

image
Renata Škrinar I Arhiva Dubravica/

Cijene panettonea kreću se od 22 eura za klasičan od pola kilograma, do 39 eura za panettone s tri vrste čokolade od jednog kilograma.

Dobro je dodati i da su kod pripreme panettonea u Dubravici koristili vrhunske sastojke poput Valrhona čokolade, crvenog Criollo kakaa i sočnih marelica, a novost je i praktičan format od 500g u elegantnom pakiranju. Također, novost je i dizajn. Limene posude inspirirane su Zagrebom, čime su u Dubravici htjeli postići spoj tradicije, umjetnosti i okusa blagdana.

image
Renata Škrinar I Arhiva Dubravica/
image
Renata Škrinar I Arhiva Dubravica/

Ove godine Dubravica predstavlja novi dizajn elegantne limenke inspiriran Zagrebom, savršen spoj tradicije, umjetnosti i okusa blagdana. Dolazi u rozoj boji, ilustrirana je znamenitostima glavnog grada poput Zagrebačke katedrale, Crkve sv. Marka i Umjetničkog paviljona. Dizajn ove nove limenke, kao i postojeće smeđe limenke, potpisuje Predrag Zagorac (BIRO za dizajn, Zagreb).

I za kraj, u odabranim Dubravica poslovnicama kupcima će biti dostupna i ekskluzivna, limitirana količina Klasičnog panettonea i Pandora majstora Andrea Tortore. Kupiti će se moći u Dubravici Gajeva, Pothodnik, City centar one East, Point centar i Marles Zaprešić. Cijena za AT panettone od jednog kilograma je 43 eura, a za pandoro od 800 grama 43 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. prosinac 2025 15:44