S krajem studenog i početkom prosinca iz pekarnice Dubravica najavili su dobre vijesti - ponovno je u prodaji njihov sada već prepoznatljiv panettone. Talijanska slastica koja utjelovljuje spoj tradicije, majstorske preciznosti i strasti, jer priprema je sve samo ne jednostavna i zahtjeva upravo sve pobrojeno te je pravi primjer predanosti i nije uzalud proglašena jednom od omiljenih blagdanskih poslastica.
I ove godine, u suradnji s jednim od najuglednijih talijanskih majstora velikih dizanih proizvoda, Andreom Tortorom (AT Patissier), Dubravica nastavlja razvijati autentičnu filozofiju izrade tradicionalnog panettonea prema najstrožim zanatskim standardima.
Izrada svakog njihovog panettonea rezultat je četverodnevnog procesa i više od 50 sati pažljivo kontrolirane fermentacije s prirodnim čvrstim starterom – lievitom – koji se čitave godine svakodnevno hrani i njeguje, a tjednima prije proizvodnje panettonea, dodatno balansira i trenira više puta dnevno kako bi bio spreman za tako bogat i kompleksan zamjes.
Bez dodatka pekarskog kvasca, aditiva, konzervansa i enzima, Dubravica panettone je mekan, prozračne strukture, a u svakom zalogaju može se osjetiti maslac, Bourbon vanilija, med i citrusi. Njegov prirodni rok trajanja od 35 do 40 dana dodatno potvrđuje autentičnost i svježinu proizvoda.
Dobro je dodati i da su, u želji za beskompromisnom kvalitetom, u Dubravici prošle godine dodatno unaprijedili proizvodnju specijaliziranim miješalicama koje imitiraju pokrete ljudskih ruku, čime se postiže željena tekstura tijesta i optimalna prozračnost. Rezultat je panettone iznimne lakoće, uravnoteženog okusa i dugotrajne svježine, poručuju.
Ove godine dolazi u tri okusa - panettone tri čokolade, panettone marelica i gianduja i klasik.
Panettone tri čokolade sastoji se od hrskavog, glaziranog omotača bogatog kakaom, posutog lomljenim lješnjacima iz Pijemonta. Iznutra je, pak, obogaćen s tri vrste čokolade - intenzivnom tamnom, svilenkastom kremastom i mliječnom s nježnim notama karamele.
Panettone marelica i gianduja bogat je aromom Bourbon vanilije i finog maslaca, obogaćeno je sočnim komadićima marelice i gianduja čokoladom punom lješnjaka, dok je klasičan panettone pun arome maslaca, vanilije i suptilih nijansi južnih agruma.
Cijene panettonea kreću se od 22 eura za klasičan od pola kilograma, do 39 eura za panettone s tri vrste čokolade od jednog kilograma.
Dobro je dodati i da su kod pripreme panettonea u Dubravici koristili vrhunske sastojke poput Valrhona čokolade, crvenog Criollo kakaa i sočnih marelica, a novost je i praktičan format od 500g u elegantnom pakiranju. Također, novost je i dizajn. Limene posude inspirirane su Zagrebom, čime su u Dubravici htjeli postići spoj tradicije, umjetnosti i okusa blagdana.
Ove godine Dubravica predstavlja novi dizajn elegantne limenke inspiriran Zagrebom, savršen spoj tradicije, umjetnosti i okusa blagdana. Dolazi u rozoj boji, ilustrirana je znamenitostima glavnog grada poput Zagrebačke katedrale, Crkve sv. Marka i Umjetničkog paviljona. Dizajn ove nove limenke, kao i postojeće smeđe limenke, potpisuje Predrag Zagorac (BIRO za dizajn, Zagreb).
I za kraj, u odabranim Dubravica poslovnicama kupcima će biti dostupna i ekskluzivna, limitirana količina Klasičnog panettonea i Pandora majstora Andrea Tortore. Kupiti će se moći u Dubravici Gajeva, Pothodnik, City centar one East, Point centar i Marles Zaprešić. Cijena za AT panettone od jednog kilograma je 43 eura, a za pandoro od 800 grama 43 eura.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....