AUTO ILI VISKI

U Hrvatskoj možete kupiti bocu single malt viskija starog pedeset godina. Cijena: 200.000 kuna

 Wine And More/
Vrhunac ekskluzivnosti i luksuza dostupnog samo rijetkim kolekcionarima s jako debelom lisnicom je Glenfiddich 50

Legendarna viski destilerija koju je 1886. zajedno sa svojih sedam sinova i i dvije kćeri utemeljio William Grant, nazvavši je Glenfiddich (na gaelskom: dolina jelena), jedna je od samo šest preostalih škotskih destilerija koje su uspjele opstati nakon nesretne 1923. godine koju je obilježila prohibicija. Williamovi potomci jednostavno se nisu dali, konstantno su pratili očevu viziju, koja je i danas vrlo živa.

Glenfiddich je danas sinonim za visokokvalitetne single maltove i jedan je od globalno najuspješnijih škotskih viski brendova, a poznati su i po vrlo starim serijama viskija, čije cijene idu poprilično visoko - ponekad toliko da biste si za isti iznos mogli priuštiti solidan automobil više srednje klase. Inače cijena njihovim viskijima uobičajeno raste s godinama odležavanja, a Glenfidddich u svojoj ponudi tradicionalno ima viskije odležane 12, 15, 18, 21 godinu, zatim već malo teže nabavljivu luksuznu ediciju odležanu 26 godina. A onda slijedi 40-godišnji single malt odnjegovan u najstarijim bačvama na svijetu koje bira osobno Glenfiddichov malt master. Svaka od 1000 boca koliko ih se godišnje pusti u prodaju pojedinačno je numerirana i umotana u ručno šivanu teleću kožu, te s certifikatom koji potpisuju majstori s najduljim stažom.

No, vrhunac ekskluzivnosti i luksuza dostupnog samo rijetkim kolekcionarima s jako debelom lisnicom je Glenfiddich 50, jedan od najstarijih i najfinijih viskija na svijetu, kojeg godišnje na tržište izađe samo 50 boca. Kulminacija je to više od jednog stoljeća stručnog zanata i tradicije koju prenosi pet generacija.Ovaj viski Inspiriran je prvim bačvama, točnije devet bačvi u čast svakom od devetero djece Williama Granta. Odnjegovan je u dvije izuzetne bačve, obje odležale 50 godina. Jedina boca ovog viskija u Hrvatskoj sada je dostupna na Tipsy.hr, vrlo ažurnom web shopu koji se već pročuo po efikasnosti i brzini dostave naručenog pića. Kome će i hoće li uopće prodati tu jedinu dostupnu bocu, vjerojatno nećemo saznati, osim ako se zainteresirani kupac ne bude sam htio pohvaliti - u što ipak sumnjamo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 22:58