SPONZORIRANI SADRŽAJ

U istarskom selu Bibići rade hladno prešano ulje od sjemenki grožđa koje je dobro za vaš imunitet

Dopo Dropo hladno prešano ulje
 Dopo Dropo
U istarskom selu Bibići, četiri entuzijasta proizvode ulje od sjemenki grožđe koje osnažuje imunitet, a sjajno funkcionira i u jelima

Dopo Dropo brend je hladno prešanih ulja sjemenki grožđa ujedno i projekt zaljubljenika u prirodu i gastronomskih entuzijasta ujedinjenih u tvrtku Bio Seed Lab, a oni su Nadja Schaps Horvat, Marko Makek, Krešimir i Marko Lesić. U jednom trenutku života odlučili su da žele vlastita sredstva uložiti u kreiranje nečeg prirodnog te su u selu Bibići u Istri napravili pogon za proizvodnju hladno prešanog ulja od sjemenki grožđa, koje prikupljaju od hrvatskih vinara.

image
Dopo Dropo hladno prešano ulje
Dopo Dropo

Sjemenke grožđa nusproizvod su, ali i visokovrijedna sirovina koja ostaje pri prozivodnji vina. Termin life cycle product podrazumijeva održivi i ekološki pristup proizvodnji, prilikom kojeg sjemenke grožđa prolaze niz različitih faza. Mehaničkim postupkom se usitnjavaju te se njihovim hladnim prešanjem dobiva ekstrakt ulja. Hladno prešano jestivo ulje sjemenki grožđa je u nijansama žute, zelene i svijetlo smeđe boje, ovisno od kojeg grožđa nastaje. Baršunaste je teksture, lagano i finog orašastog okusa.

image
Dopo Dropo hladno prešano ulje
Dopo Dropo

“Dopo Dropo je nešto naše što odražava naše vrijednosti i stavove prema životu, nešto što želimo ostaviti iza sebe u nasljeđe i s čime na kraju dana ponosni dolazimo svojim obiteljima. To je naša priča o stvaranju nove vrijednosti, brizi za održivost te životu u skladu s prirodom i njenim ciklusima. Puni nas pozitivnom energijom, vraća u balans i podsjeća na važnost nematerijalnoga”, kažu Nadja, Marko, Krešimir i Marko koji stoje iza brenda Dopo Dropo.

image
Dopo Dropo hladno prešano ulje
Dopo Dropo

Dopo Dropo hladno prešano ulje sjemenki grožđa (Oleum Vitis Vinifera) je visokovrijedno jestivo ulje koje sadrži niz iznimno blagotvornih bioaktivnih tvari za ljudski organizam. Neovisno koristi li se u gastronomske ili kozmetičke svrhe, izvrstan je izvor antioksidansa, vitamina E i omega6 kiseline. Studije su pokazale da takvo ulje može povisiti dobar, a smanjiti loš kolesterol i trigliceride te posljedično smanjiti rizik od srčanih bolesti, moždanog udara i dijabetesa.

image
Dopo Dropo hladno prešano ulje
Dopo Dropo

Kako ga koristiti u kuhinji?

Primjena u gastronomiji je raznolika. Odličan je izbor za pirjanje, prženje i pečenje. Ulje sjemenki grožđa nezamjenjiv je sastojak savršene domaće majoneze ili domaćih umaka kojima daje baršunastu teksturu, a svojim orašastim okusom odličan je dodatak u pripremi granole, zdravih kolača za doručak te tijesta za kruh, pizzu ili focacciu. Savršeno je i za marinade te preljeve za salate.

“Dopo Dropo se savršeno uklapa u našu kulinarsku filozofiju jer je okus lokalnog kralj naše kuhinje. Čovjek treba biti svjestan svojeg okruženja. Upravo zbog toga neprestano radimo na povećanju mreže lokalnih proizvođača kao jedne od okosnica naše kuhinje”, kaže Rudi Štefan, vlasnik i chef restorana Pelegrini.

Blagotvorno za zdravlje

Ulje sjemenki grožđa je tajni sastojak vrlo hranjivih krema, a budući da dobro prodire u kožu primjenjuje se i u aromaterapiji. Prepuno je prirodnih blagotovornih elementa i snažan antioksidans. Učvršćuje i tonira kožu te štiti od štetnog utjecaja sunčevih zraka. Koristi se u borbi protiv celulita, a također potiče rast gušće, duže i mekše kose. Žlica hladno prešanog ulja sjemenki grožđa dnevno osnažuje imunitet i djeluje antibakterijski.

Gdje kupiti?

Ulje sjemenki grožđa Dopo Dropo moguće je nabaviti putem webshopa na njihovoj službenoj stranici ili stranice Dva srca i kuhača. Cijena za 100 ml iznosi 75 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 01:49