KINO U VINOGRADU

U ove tri poznate istarske vinarije u srpnju možete gledati i sjajne filmove, evo kako

 Dvorac Belaj/
U vinarijama Fakin, Matošević i Dvorac Belaj ovog će se srpnja, uz odabrana vina, uživati i u glazbenim filmovima

Zahvaljujući Kinu Istra, vinogradi poznatih istarskih vinarija ovog srpnja postaju mjesto događaja na kojem se, osim sjajnih vina, spajaju i glazba i film. Naime, u sklopu programa Kino u vinogradu naredna tri vikenda u vinarijama Fakin, Matošević i Dvorcu Belaj prikazivat će se odabrani filmovi glazbene tematike. Cijena ulaznica za svaku projekciju iznosit će 50 kuna, a u nju je uključena i, kako kažu organizatori, pokoja pomno odabrana čaša vina dobrodošlice.

Već ove subote, 10. srpnja u vinariji Fakin u Brkaču kod Motovuna tako će biti prikazan film "Buena Vista Social Club". U ovom već kultnom i višestruko nagrađivanom dokumentarcu redatelj Wim Wenders uputio se u Havanu kako bi zabilježio suradnju jednog od najsvestranijih glazbenika današnjice Rya Coodera s njegovim prijateljima, vrhunskim kubanskim glazbenicima.

image
Fakin vina

Dokumentarni film "Amy" o životu prerano preminule zvijezde Amy Winehouse na rasporedu je 15. srpnja u vinariji Matošević u Krunčićima. Film donosi tužnu priču o golemom talentu uništenom krivim odabirima, koji su doveli do smrti mlade pjevačice neponovljiva glasa. U ovom intimnom portretu redatelj Asif Kapadia koristio je izvorne arhivske snimke, kućne video uratke iz njezina djetinjstva, službene i neslužbene snimke.

image
Deni Celija/

Treći je film, koji će se 18. srpnja prikazivati u vinogradu pored dvorca Belaj tamošnje vinarije, "Ptica na žici", a prati glazbenika Leonarda Cohena na njegovoj europskoj turneji 1972. godine. Dugo se mislilo da je film Tonyja Palmera nestao te da ga se može vidjeti samo na neslužbenim izdanjima vrlo loše kvalitete. No, 2009. godine u jednom holivudskom skladištu pronađeno je čak 296 zahrđalih limenki punih filmova, a među njima i ovaj naslov koji je potom digitalno obrađen i doveden u izvorno stanje.

image
Dvorac Belaj/

Početak sva tri filmska druženja zakazan je na navedene datume u 20.30 sati, a domaćica večeri bit će proslavljena televizijska lovkinja i poznavateljica vina Morana Zibar.

"Vino, film i glazba tri su užitka kojima ćemo nazdraviti životu, ali i skorašnjem Motovun Film Festivalu koji će se održati od 27. do 31. srpnja.", poručili su organizatori.

Više informacija možete potražiti na Facebook stranici Kino Istra.

image
Kino Istra
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 12:41