KULTNO MJESTO

U ovom restoranu kraj stadiona još uvijek služe dobra rebrica, ali probajte njihov Chicago steak

 Berislava Picek/Cropix/
Otišli smo tužni jer nismo uspjeli probati slastice iz Grand Marniera, ali svakako se radi o razlogu za povratak

Spare Ribs Grill
VODITELJICA MARKETINGA: Štefica Vargek
RADNO VRIJEME: 10-23 (pon-ned)
PREPORUKA: Chicago steak

U Zagrebu, pa i u njegovoj nogometnoj okolici, postoje tri slavne, šampionske generacije koje se pamte. Koje bude emocije. Prva je Škorić, Gračanin, Brnčić, Belin, Ramljak, Blašković, Čerček, Pirić, Zambata, Gucmirtl, Rora. Ta, jasno, pripada Dinamu ‘67. Druga je ona Zagrebova iz ‘73.: Horvat, Gašparini, Tucak, Antolić, Ivanišević, Lipovac, Markulin, Čopor, Močibob, Rukljač, Smolek, uz, recimo Bakotu. Ona treća je, jasno, maksimirska ‘82.: Vlak, Bračun, Z. Cvetković, Hadžić, Zajec, Mustedanagić, Bručić, Cerin, Deverić, Mlinarić i Kranjčar. Osim toga, međutim, postoji još jedna slavna generacija, kojoj su se svi rado vraćali. To je gurmanska generacija, koja je pojila, hranila i odgajala sve nogometne hedoniste ovog grada. Nažalost, nekih od tih slasnih štancija, baš poput nekih od ovih gore, više nema. Ali, svaki gurman s loptom ispod kreveta isto će izdiktirati u “tri ujutro”, baš kao što je nama i ovaj put stručni suradnik Dobre hrane, legendarni Anton Samovojska: Domagoj, Zagrebački Bijeli, Šparkasa, Sava, Trnje, Jarun, Hrašće i cijelu reportažu o NK restoranima možete pročitati ovdje. Ali sada više o kultnom zagrebačkom mjestu za dobra rebrica.

image
Berislava Picek/Cropix/
image
Berislava Picek/Cropix/

Spare Ribs Grill, naslonjen na stadion NK Rudeša, izdvaja se od ostalih svojom uglađenošću. Više je za fini ručak s poslovnim partnerima, večeru s prijateljima, romantični izlazak s partner(ic)om, ili veće i slasne proslave rođendana, krštenja, krizmi, svadbi... Gostiju, naime, ima cijeli dan (ručak je i ovdje špica), a i kada uđete, osjeti se “touch” uređenja na kojem se radilo. U predivno prozračnom ambijentu okružuju vas cigla i drvo, a pogled puca na otvorenu kuhinju te dry-age frižider, koji zamamnim sadržajem tjera na razmišljanje o promjeni plana za ručak.

image
Berislava Picek/Cropix/
image
Berislava Picek/Cropix/
image
Berislava Picek/Cropix/


Na stol nam je servirano nekoliko jela, od kojih se izdvaja bodež s biftekom, lungićem i piletinom, potom - jasno je iz imena restorana - BBQ rebrica iz suhe marinade s dva vrlo specifična, no jako ukusna umaka, ali najviše nas je oduševio steakom pripremljenim na Chicago način, koji je prije pečenja “odležao” svoje, a pred nas je stigao medium-rare i topio se u ustima poput maslaca. Nismo ih probali, jer bili smo siti, ali slastice iz Grand Marniera koje nude za desert zovu na povratak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 08:38