NAPAD U UKRAJINI

U ruskom napadu oštećena humanitarna kuhinja u kojoj tim poznatog chefa kuha za Ukrajince

 wckitchen Instagram
Srećom, u napadu nitko nije teže ozlijeđen i svi su spremni nastaviti s poslom koji su obavljali i do sada

Kada je krajem veljače Rusija napala Ukrajinu, chef Jose Andres nije previše razmišljao već je, zajedno sa svojom organizacijom World Central Kitchen, odmah požurio pomoći. Kako smo već pisali, sa svojim je timom kuhao na ukrajinsko-ruskoj granici, a humanitarnoj akciji pridružili su se i ukrajinski chefovi i restorani. Upravo je jedna od tih humanitarnih kuhinja, smještena u ukrajinskom Kharkivu, pogođena eksplozivom prije nekoliko dana, objavili su svjetski mediji. Srećom, niti jedan član inicijative nije teže ranjen.

"Vijest za koju sam se nadao da je nikada neću morati objaviti. Nalazim se u @WCKitchen restoranu u Kharkivu gdje sam se prije manje od 24 sata sastajao sa sjajnijim timom“, napisao je na društvenim mrežama Nate Mook, jedan od organizatora cijele humanitarne akcije i objavio video sebe kako stoji među uništenim automobilima i zgradama.

Inače, kako piše CNN, Kharkiv je drugi najveći ukrajinski grad i na meti je od samog početka ruskog napada, već gotovo dva mjeseca. Mook je u nedjelju napisao i kako je cijeli tim dobro i kako trenutno rade na tome da svu hranu i neoštećenu opremu prebace na drugu lokaciju u gradu.

Španjolsko-američki chef Jose Andres također je na svom Twitteru objavio da zahvaljuje svima koji brinu, kako nitko nije ozlijeđen i svi su spremni kuhati na novoj lokaciji.

"Naši prijatelji su pravi heroji. Postoji puno načina na koje se možemo boriti, a mi to činimo hranom", napisao je chef.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 20:10