DOBRA IDEJA

U sklopu Artupunkture na Dolcu vas očekuje više nego zanimljiva instalacija, evo o čemu je riječ

 Boris Kovacev/Cropix
Studio BOIR priprema više nego zanimljivu instalaciju koja će posjetitelje provesti kroz devet desetljeća popularne zagrebačke tržnice

Prvo izdanje umjetničkog projekta Artupunktura, nastalo iz suradnje Turističke zajednice grada Zagreba i brojnih domaćih umjetnika, na zagrebačke ulice u narednim danima donosi pregršt više nego zanimljivih sadržaja. Osim predstava, izložbi, predavanja, panela, filmskih projekcija, pa čak i sajma umjetnina, za oko nam je posebno zapeo projekt studija BOIR u sklopu kojeg će posjetitelji moći doživjeti preobrazbu glavne zagrebačke tržnice u posljednjih devet desetljeća.

image
Studio Boir/

Projekt nosi naziv 9 dekada / 9 arkada, a u pitanju je zapravo instalacija koja će se na tržnici Dolac prikazivati od 23. do 25. rujna, od četvrtka do subote. Gledatelji će tako kroz jedinstvenu svjetlosnu instalaciju biti u prilici doživjeti prolazak vremena i promjene koje su se tijekom godina događale na jednom od najprepoznatljivijih mjesta u Zagrebu – živopisnoj tržnici Dolac.

Studio BOIR inače je projekt Vlatke Leskovar - Zidar i Ivana Zidara, koji se do sada isticao kreativnim rješenjima poput pokretne mini solane SALT te kolekcije posuđa "New Normal". Više informacija potražite na Facebook stranici BOIR te na službenoj stranici Artupunkture.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 06:54