Dobra preporuka

U zagrebačkom restoranu poznatom po domaćoj hrani počeo je Mjesec mlade ličke janjetine

 Robert Fajt/Cropix
Ako ste razmišljali gdje ovih dana pojesti dobar gablec ili ručak, ovo je definitivno jedno od mjesta koje ne biste trebali propustiti

Osim što ovog tjedna u O‘brok restoranu možete guštati u ponudi ukusnih gableca, do 18. veljače ovaj restoran poznat po domaćoj hrani, smješten na zagrebačkom Langovom trgu, nudi i poslasticu! Zapravo, više njih. Naime, kako su najavili na društvenim mrežama u tijeku je Mjesec mlade ličke janjetine!

Ako vam se kojim slučajem (ili čudom) ne jedu čobanac (na meniju u utorak), teleća jetrica sa žara s restanim krumpirom (u srijedu), teleće pečenje s krumpirom i povrćem (u četvrtak) i oslić ala bakalar s krumpirom (u petak), tada se možete počastiti jelima s janjetinom. U ponudu su u O‘broku, naime, dodali više novih jela od janjetine koja će služiti za radnog vremena u mjesecu posvećenom mladoj janjetini.

Tako, primjerice, za početak možete naručiti janjeću jetrenu paštetu, a nastaviti s janjećom bistrom juhom s rezancima, janjećim gulašem s domaćim širokim rezancima ili, pak, lešo janjetinom s povrćem. Ako ste više za pečenu janjetinu, u ponudi su janjeći kotleti s povrćem na žaru i, ono što će mnoge razveseliti - janjetina ispod peke s krumpirom i povrćem poslužena sa zelenom salatom i mladim lukom, koja se može naručiti isključivo subotom.

Što se tiče cijena, one su od 6,20 eura koliko stoji janjeća juha, preko 19 eura koliko ćete platiti janjeći gulaš, pa sve do 21 euro, koliko treba izdvojiti za porciju janjetine ispod peke. Najskuplja jelo iz ove ponude jesu janjeći kotleti čija je cijena s prilogom 28 eura.

Rezervacija mjesta je poželjna i možete je napraviti telefonski pozivom na broj 01 7000 355, a za više informacija najbolje je da zapratite Restoran O‘brok Facebook stranicu.

Tražite li pak inspiraciju za jela s janjetinom, preporučujemo vam ove recepte, provjereni su, a jela jako ukusna.

TAGINE OD JANJETINE

image
Tomislav Krišto/Cropix

JANJETINA S BIŽIMA

image
Berislava Picek/Cropix

JANJEĆA LOPATICA U JANJEĆEM JUSU

image
Tomislav Krišto/Cropix

JANJEĆE BRIZLE S ČIPSOM OD ČIČOKE

image
Tomislav Krišto/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 09:48