RITAM SCENE

Upravo je potvrđeno da Priska Thuring uskoro pokreće projekt u istarskoj staroj osnovnoj školi
 

 Biljana Gaurina/Cropix/Cropix
Poznata chefica Priska Thuring vraća se na hrvatsku gastronomsku senu s novim projektom

Renomirana chefica švicarsko-kanadskih korijena kreće u novu gastro avanturu, potpuno drugačiju od svih koje je imala prilike raditi u svojoj dugogodišnjoj karijeri.

U suradnji sa svojim partnerima, Thuring pokreće novi projekt, restoran imena "Stara škola" koji je smješten u pitoresknom istarskom mjestu Krasica, na pola puta između Buja i Grožnjana. Ime restorana dobiveno je spontano, jer se nalazi u zgradi nekadašnje osnovne škole, koja je u potpunosti obnovljena.

image
Tea Štokovac (Studio Partum)

Priska će svoju priču bazirati na lokalnim proizvodima koji je okružuju, prema konceptu „honest food", iskrenim ukusnim jelima pripremljenima od najsvježijih, kvalitetnih namirnica koje stižu direktno iz njezinog vrta i voćnjaka, okolnih livada i šuma, te izvornih lokalnih proizvoda sa istarskih farmi, sirana, pčelinjaka itd.

image
Tea Štokovac (Studio Partum)
image
Tea Štokovac (Studio Partum)

Stara škola otvorit će svoja vrata ove jeseni. Uz Prisku, restoran će voditi Jurica Delić, donedavni član tima restorana Alchemist u Kopenhagenu, koji je upravo osvojio 18. mjesto na listi "The World‘s 50 Best Restaurants"

Stara škola novi je dragulj u kruni poduhvata hrvatsko/američke obitelji Penavić, koja već dulje od desetljeća izgrađuje portfelj vrhunskih projekata u Istri, počevši od vinarije Clai (koja je upravo za Staru školu buteljirala ekskluzivnu seriju svoga kultnog Brombonera), preko Stancije Baracije, jedne od najljepših privatnih vila u Istri, pa do luksuzne jahte AIAXAIA koja je dostupna za čarter u Sredozemlju i na Karibima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 21:13