JEDVA ČEKAMO

Uskoro se na male ekrane vraća jedna od najljepših hrvatskih kulinarskih emisija s Petrom Jelenić

 Slatka Kuharica Instagram
Obožavatelje ove emisije razveselio je povratak poznate slastičarke na male ekrane

"S veseljem javljamo da je krenulo snimanje nove sezone Slatke Kuharice s našom omiljenom Petrom Jelenić", objavili su s HRT-a ovih dana i, vjerujemo, prilično razveselili fanove ovog domaćeg kulinarskog serijala. Slatka Kuharica jedna je od rijetkih ove vrste koja nije natjecateljskog već putopisnog karaktera. Cijela ideja serijala jest gledatelje upoznati s pomalo zaboravljenim slasticama, a poznata i prema mnogima najbolja hrvatska slastičarka u ulozi je voditeljice koja obilazi različite krajeve zemlje i zajedno s ljudima pojedinog kraja priprema tradicionalne slastice. Nakon što sudjeluje u pripremi tradicionalne varijante, Petra radi i svoju, modernu varijantu odabrane slastice.

"Posjetit ćemo sve kutke Hrvatske i spremiti najfinije tradicionalne recepte koji će vas zasigurno vratiti u prošlost, a i nadamo se inspirirati da ih danas pripremite najdražima. Naravno, tu je i Petrina moderna verzija recepta koja će svakog slatkog entuzijasta zainteresirati svojim izgledom i okusom. Jedva čekamo da vidite što sve spremamo", stoji u objavi na Instagram profilu, kojom su najavili povratak Slatke Kuharice na male ekrane.

image
Slatka Kuharica Instagram

Datum emitiranja prve epizode još uvijek nije poznat, no mnogi obožavatelji u komentarima ispod objave dali su do znanja da jedva čekaju početak.

Slatka Kuharica svakako je jedan od najljepših hrvatskih kulinarskih serijala. Prva epizoda emitirana je još 2015. godine i od samog početka prikupila je simpatije brojnih gledatelja. Kroz dvije sezone, koliko je do sada snimljeno, Petra Jelenić sa svojim gostima pripremala je poslastice kao što su trogirski rafioli, makača i međimurska gibanica.

U pitanju je jedan od rijetkih hrvatskih kulinarskih serijala u kojem fokus nije na drami niti stvaranju napetosti, već na pravom kuhanju i oživljavanju zaboravljenih recepata. Dobra je prilika za učenje o tradiciji, novim tehnikama i receptima. Kroz svaku 20-minutnu epizodu provlači se opuštena atmosfera, a simpatična i otvorena Petra Jelenić itekako pridonosi ležernom tonu emisije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:37