Zazubice zagarantirane

Uz ove predobre fotografije otkrivamo što nas čeka narednih tjedana na najsočnijem festivalu

Burger festival Pula

 Sandro Sklepić
U Puli je počeo Burger Festival na kojemu možete probati čak 20 različitih divota napravljenih od mesa i u vege izvedbi, no to nije sve

Kako smo pisali, Pula je i ove godine Burger festival dočekala raširenih ruku. Drugu godinu zaredom, najveći regionalni street food festival stigao je u središte Istre i već prvoga dana oduševio brojne posjetitelje. Na nikad atraktivnijoj lokaciji, tik uz more s jedne, i s pogledom na pulsku Arenu s druge strane, “usidrilo” se deset prepoznatljivih drvenih kućica iz kojih su se u petak 27. srpnja već od 16 sati počeli širiti zamamni mirisi sočnih i moćnih burgera koje spremaju poznati chefovi i gastro čarobnjaci iz cijele Hrvatske.

image

Festival je otvoren do 15. kolovoza

Sandro Sklepić
image

Ekipa Burger Festivala Pula

Sandro Sklepić

Podsjetimo, iz Zagreba su tako stigli Institut za burgere by Mate Janković, 4Burgers i Beg’s Plant Based, iz Splita Chefs Burger by Ivan Pažanin, iz Zadra Picnic Mingle and Fun, iz Čakovca Full Circle by Marko Palfi, a domaće boje zastupa Istrijanska Manjada. Svaka od kućica mali je gastronomski raj za sebe, neke s po tri a većina s po četiri vrste burgera u ponudi.

image

Full Circle, Dekadent Burger

Sandro Sklepić
image

Istrijanska Manjada - Terra Divina

Sandro Sklepić
image

Ivan Pažanin - Crispy kapula

Sandro Sklepić
image

Mate Janković - Bacon Jalapeno

Sandro Sklepić
image

Picinic Mingle - Burger od kozica

Sandro Sklepić
image

4Burgers - Bacon smash

Sandro Sklepić
image

Beg‘s Plant Based - Crispy chicken

Sandro Sklepić

Savršen ljetni miks zaokružuju autorski kokteli na kućicama Gingle Bells i Picnic Craft Bar, idealno ohlađeno pivo, vrhunska vina i bogat izbor ostalih pića na Central baru. Posjetitelji su već na otvaranju radosno komentirali bogatstvo okusa u svakom zalogaju Pažaninove Crispy Kapule, mogli su se čuti uzdasi zadovoljstva kod onih koji su odabrali Burger od Kozica Picnic Mingle and Funa, Palfijev Dekadent i ovdje je dobio nove obožavatelje koji su u njemu svojski uživali zatvorenih očiju.

image

Chef Mate Janković

Sandro Sklepić
image

Chef Marko Palfi

Sandro Sklepić
image

Chef Ivan Goreta

Sandro Sklepić
image

Karlo Damijanić

Sandro Sklepić
image

Picnic Mingle and Fun

Sandro Sklepić
image

Ivan Badžolek

Sandro Sklepić
image

Eduard Beg

Sandro Sklepić

Mlađa publika s velikim je veseljem dočekala novitete u ponudi 4Burgersa koji su za Pulu, osim svojih slavnih smash burgera pripremili slasne i bogate tacose i nachose. Mate Janković bio je ponosan vidjevši kako brojni gosti iskreno uživaju u njegovom Bacon Jalapenu, a Eduard Beg je i ovaj put oduševio svojim inovacijama burgera od namirnica biljnog porijekla, te su tako njegovi Crispy Chicken i Spicy Chicken odmah zauzeli mjesto pri samom vrhu najzanimljivijih na festivalu. Istrijanska Manjada podjednako je zaintrigirala i domaće goste baš kao i turiste, a njihov Terra Divina burger skupio je brojne pohvale već na otvorenju.

image

Uz sočnu hranu, počastite se i dobrim koktelom

Sandro Sklepić

Odlično raspoložena ekipa na Gingle Bells kućici i ovaj je put oduševljavala svojim bogatim izborom koktela, među kojima već godinama s punim pravom zvjezdani status drži njihov Mojito, a posvetu Istri ispisuju svojim novim Teranino Spritzom.

image

Gingle Bells - Mojito

Sandro Sklepić

Osobito kreativni su kokteli Picnic Craft Bara gdje svaki koktel ima svoju autentičnu priču i posjetitelji ih biraju i za aperitiv, i kao pratnju burgerima, ali i nakon ukusnog obroka. Među favoritima su se na otvaranju pokazali njihovi Summer Gin i Kiss from a Rose kokteli.

image

Picnic Mingle - Kiss From a Rose

Sandro Sklepić

Osim uistinu nikad bogatije ponude gurmanskih burgera i koktela, posjetitelje Burger festivala Pula očekuje i odlična atmosfera uz nastupe najatraktivnijih domaćih DJ-eva. Već u subotu 29. srpnja nastupa DJ Luke Beans s programom pod nazivom Amphitheater Escapade, a 4. kolovoza vraća se za DJ pult s programom Gladiator’s Groove. U subotu 5. kolovoza posjetitelje će zabavljati Mr.M s Arena Melodies & Beats, a 6. kolovoza rasplesat će ih Jinxie Grooves u večeri nazvanoj Apollo’s Golden Beats. Za 12. kolovoza rezerviran je program naziva Dance of the Roman Gods i ovaj put pod DJ palicom Luke Beansa.

Pored ljetne zabave i uživanja u zaista bogatoj i kvalitetnoj ponudi, posjetitelji imaju priliku i naučiti kako raditi Plant Based burgere i to već danas, u petak 28. srpnja od 20 sati, kada počinje radionica Centra za kulturu prehrane pod vodstvom nutricionistice Katje Radolović. Polaznici će naučiti sve o rastućem plant based trendu prehrane, te pod stručnim vodstvom spremati tri plant based burgera tijekom sat i pol vremena koliko će radionica trajati. Na ovoj besplatnoj radionici broj sudionika je ograničen, stoga se svi zainteresirani obavezno trebaju prijaviti za sudjelovanje na društvenim mrežama Burger festivala.

image

Radno vrijeme festivala je svaki dan do 1 sat iza ponoći

Sandro Sklepić

Ako je suditi po odazivu već prvoga dana, Burger festival Pula još je jednom opravdao status najomiljenijeg street food festivala, a Puležani, Istrijani i svi gosti Pule i Istre će tijekom idućih 20 dana, točnije sve do 15. kolovoza uživati u ovom jedinstvenom spoju koji stvaraju neodoljivi burgeri, osvježavajući kokteli i ljetni sprtizevi, uz nastupe vrhunskih domaćih DJ-eva, a sve to u neponovljivom ambijentu pulske Rive.

Radno vrijeme Burger festivala Pula je svakoga dana od 16 do jedan sat iza ponoći, ulaz je besplatan.

Sve novosti možete svakodnevno doznati na društvenim mrežama Burger festivala - Instagramu i Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:07