Caffe de Matoš
Chico
Na kućici Chico smo naručili Philly cheesesteak sendvič iz samo jednog razloga; budući da smo na Fuliranju naručili sendvič istog naziva te ga platili 72 kune (a cijena ovoga je bila 30 kuna), morali smo otkriti u čemu je ''fora''. Zaključak: gotovo u svemu! Iako nam se cijena od 72 kune još uvijek čini zaista previsokom, ova varijanta za 30 kuna je bila neusporedivo lošija. Meso je bilo žilavo, sir se uopće nije osjetio, a tostirano pecivo je bilo najbolji dio ovog neslavnog sendviča.
Fantastic und Marshall
Vjerojatno najveća kobasica koju smo na Adventu ove godine pojeli. Naručili smo kobasicu Fantastic i platili ju 25 kuna, a nadjenuli ajvarom, senfom i zelenom salatom. Kobasica je bila divno začinjena, pucketala je pod zubima dok smo ju isprobavali, a najbolji dio je svakako porcija koja prikazuje istinsku vrijednost za novac u ovom slučaju. Svakako se počastite jednom kobajom!
Grički top
Tko ne bi volio uštipke! Na ovoj kućici ih rade tako da ih frigaju u obliku velikog nepravilnog pravokutnika te zatim preklapaju na pola i pune ementalerom i/ili pršutom. Cijena mu je 25 kuna (ako uštipak napunite samo sirom platit ćete ga 15 kuna), a nama se zaista jako svidio. Baš podsjeća na doručke subotom kad mama radi hrpu uštipaka koji će se zaliti jogurtom.
La Magie Alpine
Sve što je po zlu moglo poći s izradom germknedle u ovom je slučaju pošlo. Tijesto je bilo bezukusno i uvelike nalik kruhu, a umak nije bio dovoljno sladak i nedostajalo mu je aromatične vanilije. Punjenje od pekmeza je bilo prekiselo, a germknedlu smo platili 35 kuna. Čini se da Stross ipak nije pravo mjesto za pojesti dobru germknedlu.
Fritula house
Još uvijek smo u neslavnoj potrazi za dobrim fritualama. Vizualni dojam popravljaju čokoladne mrvice i zapravo su jedne od boljih koje smo kušali, ali voljeli bismo kad bi pronašli baš neke za čistu preporuku! Cijena je standardnih 20 kuna.
Hvar Hills
Ovdje smo uzeli kuhani plavac mali koji vas bome "diže iz mrtvih". Nema previše začina i ovo je jedno konkretno vino. Da ne duljimo, jedno od boljih na području Caffe de Matoša.
Slatko i fino
Još jedno razočaranje kada su fritule u pitanju! Ne znamo što se događa s preljevima koje koriste, ali jednostavno ne funkcioniraju. Uzele smo one s preljevom od čokolade, možda smo ipak trebali pokušati s jednostavnim šećerom u prahu. Platili smo ih 20 kuna i nismo ostali oduševljeni. Vino smo također naručili, platili smo ga 15 kuna i bilo je preslatko što nam se također nije svidjelo.
Strossmayerovo šetalište
Zagorski cug
Ovdje smo naručili zagorsku kobasicu u lepinji sa senfom. Platili smo ju 30 kuna. Što se porcije tiče, ona je bila zaista solidna i od nje se može pošteno najesti. Zagorska kobasica je kobasica rolana u krug, a služe ju sa senfom ili kečapom u lepinji koju zagriju. Nažalost, u mikrovalnoj i onda samo malo ''bace'' na roštilj. Ništa posebno, lepinja svakako može biti bolja, kobasica pomalo žilava. Na kućici nude i bakine štrukle i kuhano vino pa svakako kušajte nešto od toga i javite nam dojmove!
Ice Bar
U Ice Baru uzeli smo punč koji rade sa sirupom i zaista je bio presladak. Gotovo cijela čaša ostala je netaknuta, ali možda bi našla poklonike među onima koji vole jako zaslađene napitke
Trg bana Josipa Jelačića
Cheese bar
Za Cheese bar smo dobili zaista dosta pohvala na račun kobasica koje služe. Uzeli smo domaću i možda smo trebali uzeti veprovu ili konjsku. Ova nam nije odgovarala. Cijela priča je bila suha. Uzeli smo s karameliziranim lukom i hrenom i ta kombinacija je bila dobra. Platili smo je 20 kuna.
Maison de France
Francuska kućica na kojoj između ostalog nude foie gras, kamenice i raclette baguette. Probali smo svo troje i bilo nam je ukusno. Nismo kušali kuhano vino i Croque monsieur, ali svakako pozdravljamo inovativnost ponude. Raclette baguette koštat će vas 25 kuna, tri kamenice i čaša vina je 60 kuna dok je foie gras 55 kuna.
Tvornica okusa
Daleko najmanje ukusne fritule koje smo probali na cijelom adventu. Teške, nimalo prozračne, nedovoljno slatke, a čokolada kojom su bile prelivene - bezukusna. Platili smo ih 20 kuna i zaista se ne bismo ovdje ponono vratili.
Cvjetni trg
Zimske ikone
Najveći promašaj ovogodišnjeg Adventa. Kad vam netko kaže da biste mogli naručiti palačinku, naravno da pomislite da je to dobra ideja. Ovdje to nije bio slučaj! Male palačinke "dutch pancakes" bile su bezukusne i, ono najgore od svega, polusirove. Služe ih s ''umjetnim'' umacima iz bočica, a mi smo se odlučili za višnje i bijelu čokoladu. Platili smo ih 25 kuna.
5 do 12
Kućica 5 do 12 nas je zainteresirala jer smo vidjeli da svoje kobasice služe u pecivima iz pekare Korica. Vjerovali smo da će pecivo biti ukusno i upravo je takvo i bilo. Izdašno i dovoljno hrskavo. Naručili smo kobasicu ''Samo samo bor'' (sitno mljevenu kobasicu za koju su nam rekli kako je djelo malog samoborskog proizvođača) koju služe sa cole slaw salatom, kečapom i senfom, a platili smo ju 22 kune. Kobaja je bila solidna, jeli smo i bolju, ali cijela priča je zbilja korektna. Ono što nas je ovdje oduševilo je svakako gorg u kojem nema dodatka kupovnih sirupa i jako se lijepo osjeti voće, a posebno jabuke. Košta 21 kunu i vjerujte vrijedi svake lipe!
Amelie
Cijena jednog macaronsa je 8 kuna. Uzeli smo kombinaciju čokolade i šumskog voća koja je bila ukusna, a ne bi nam smetalo da je krema još konkretnija što se tiče začina, ali stvar je ukusa. Uzeli smo također i onaj od pistacija i bio je korektan.
Nadine fritule
Jedna od glavnih misija ovogodišnje ture po Adventu bila nam je pronaći dobre fritule! Obišli smo većinu kućica i do sada nismo "potrefili" onu gdje bismo se vratili. Spasile nas Nadine fritule! Porciju ćete platiti 20 kuna (kao i na većini ostalih kućica). Nama su ovo bile daleko najbolje fritule koje smo kušali.
Lička kuća
U Ličkoj kući smo naručili Ličku platu, točnije buncek sa zeljem i kobasicu (velebitsku) koju smo platili 45 kuna. Uz to dobijete i polovicu lepinje, pa ovo jelo možete konzumirati za stolom (ukoliko ga uspijete uhvatiti) ili u hodu tako da sve lijepo ''strpate'' u lepinju i jedete kao sendvič. Kobasica je bila odlična! Savršeno sočna, dovoljno velika i jako ukusna. Buncek nam se također svidio, a budući da je većina iz naših redova naklonjenija mesu, a ne povrću, nekako smo kupus ovog puta ostavili iza nas.