PROMO

Vina Belje ove godine osvojila 53 medalje,njihova crna vina uvršena su među najbolja na svijetu

 Privatna Arhiva/
Vina Belje osvojila su 91 bod na važnom natjecanju i uvrstila se među najbolja vina na svijetu od dvije vinske sorte

Baranja je jedno od najpoznatijih hrvatskih vinskih područja s vinima visoke kvalitete koja osvajaju nagrade i medalje na najprestižnijim svjetskim ocjenjivanjima tog pića. U tome se posebno ističu Vina Belje koja su ove godine osvojila 53 medalje, od kojih su čak 23 zlatnog sjaja. Najnagrađivanija vina iz podruma Belja su svakako graševine jer je riječ o sorti koja dominira vinogradima Slavonije i hrvatskog Podunavlja, no iskusni vinogradari i vinari posvećeni su svim sortama, što potvrđuju i nagrade za izvrsna crna vina ovog proizvođača.

image
Privatna Arhiva/

Svjetski uspjeh Caberneta sauvignona merlota

Na ovogodišnjem ocjenjivanju Emozioni dal Mondo Merlot e Cabernet Insieme Vina Belje imaju drugo najbolje vino koje je ocijenjeno s 91 bodom. Riječ je o premium blendu cabernet sauvignona i merlota berbe 2019. koji je iza sebe ostavio neke od najpoznatijih talijanskih i francuskih podruma, kao što je bordoški grand cru iz Saint Emiliona. Vrhunsku kvalitetu crnih sorti iz vinograda Belja potvrdile su tri zlatne medalje te posebna nagrada novinara. U Cabernetu sauvignonu merlotu Vina Belje naglasak je na cabernetu sauvignonu koji osigurava tanine, svježinu i naglašenu teksturu vina. Merlot u ovoj kombinaciji daje sočnost i slast s aromama čokolade i crnog bobičastog voća, a već pri prvom kušanju je jasno da je riječ o vinu s odličnim potencijalom za daljnji razvoj tijekom dozrijevanja.

image
Promo/

Vina za nove generacije

Novitet u asortimanu Vina Belje je cuvée linija s tri vina namijenjena mlađim potrošačima. Ta vina spajaju nove ideje i koncepte kako u proizvodnji, tako i u vizualu vina i uključuju novi tip prozirnih boca i transparentnih etiketa. Cuvée blanc donosi sjajnu kombinaciju muškata, traminca, pinota bijelog i graševine. Rosé se ističe voćnim notama cabernet sauvignona, a Cuvée rouge uspješno spaja frankovku i merlot po kojima je Baranja nadaleko poznata.

image
Promo/

Novi dizajn etiketa

Select i premium linije Vina Belje krasi novi dizajn etiketa na kojima se provlači uzorak mreže. Upravo taj motiv povezuje vina s lokacijom na kojoj ona nastaju jer je Banovo brdo prekriveno mrežom vinograda u kojima se međusobno isprepliću odabrane sorte. O njima brinu vinogradari koji su s lozom srasli kroz stoljeća i koji osjećaju i znaju svaki čokot. Mreža na novim etiketama select i premium Vina Belje simbolizira baranjski terroir i njegova autentična vina. Ona spaja vino s plodnom zemljom, toplinom sunca, snagom Dunava i ljudima koji ga stvaraju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:58