NOVO ZLATO

Vina Laguna okrunjena na prestižnom vinskom međunarodnom natjecanju Les Citadelles du Vin!

cropped shot of group of people clinking glasses of delicious red wine
 Lightfieldstudios
Na prestižnom vinskom natjecanju kušalo se više od 700 uzoraka vina iz 29 zemalja svijeta

Riserva LV 2015 Vina Laguna osvojilo je zlatnu medalju na Les Citadelles du Vin i jedino je nagrađeno vino iz Hrvatske na tom prestižnom vinskom natjecanju održanom u Francuskoj na kojem je više od 50 vinskih stručnjaka i ljubitelja vina kušalo više od 700 uzoraka vina iz 29 zemalja svijeta.

Nagrade za kvalitetu su time značajnije što dolaze s najstarijeg međunarodnog natjecanja na svijetu koje je ujedno i najveće vinsko natjecanje u Francuskoj s certifikatom ISO 9001, kao dokazom da se primjenjuje kvalitetan pristup te se uvažavaju strogi tehnički standardi u organizaciji. Vina Laguna na ovom renomiranom vinskom ogledu natječu se osmu godinu zaredom te su u izrazito jakoj konkurenciji dosada okrunjena s ukupno 15 medalja, od čega 12 zlatnih i 3 srebrne.

U proteklih godinu dana Vina Laguna osvojila su ukupno 36 medalja na renomiranim domaćim i inozemnim natjecanjima, od čega je čak 18 zlatnih. Pri tome zlato za Rose 2018 vino s natjecanja Mundial du Rose ima osobitu vrijednost, jer je riječ bila o natjecanju u apsolutnoj svjetskoj kategoriji, bez svrstavanja u bilo koju regionalnu ili cjenovnu kategoriju. Jako su ponosni na Decanterovo zlato za Malvaziju Istarsku Riservu Vižinadu 2016, kao i na brojna zlata za Festigia crna vina Castello, Cabernet Sauvignon i Merlot na natjecanjima kao što su Emozioni dal Mondo, Concours mondial de Bruxelles.

image
Ustupljena fotografija
Vtomicic


„Osim što nagrade s međunarodnih natjecanja znače da su naša vina prepoznata u međunarodnom okruženju, one su prije svega potvrda visoke kvalitete i priznanje konstantnom trudu i profesionalnom angažmanu cijelog tima stručnjaka Vina Laguna. Za vinsku kuću je od velikog značaja kad se u jakoj konkurenciji vrhunskih vina, kao što je to bilo sad u Francuskoj, njezino vino izdvoji i nagradi. Ali, kada spojite vrsne profesionalce, iskustvo, entuzijazam i vrhunsku sirovinu, a u Agrolaguni sve to imamo, odlični rezultati ne mogu izostati“ – rekao je Vlado Čondić Galiničić, direktor Agrolagune.

„Na 600 ha naših vinograda zaista se trudimo proizvoditi prepoznatljiva vina u kojima mogu uživati sve skupine potrošača. Zato Vina Laguna svoja vina dijele na linije, a to su Select, Festigia i Festigia Riserva. U Select liniji su svakodnevna lepršava i pitka istarska vina, u liniji Festigia vrhunska vina, a u Festigia Riserva liniji je najbolje od najboljeg. Riserva vina dobivena su isključivo selekcijom najboljeg, ručno branog grožđa s najboljih položaja i proizvedena u limitiranim serijama. Riserva LV 2015 je vino duboke tamne rubinske boje koje krase kompleksne voćne arome na tamnu višnju, šljivu, trešnju, slatke začinske note kave i kakaa, balzamične note iz prosušenog grožđa, poput tamjana i egzotičnih začina. U ustima je elegantno, srednje jake strukture, čvrstih tanina te trajnog voćnog okusa“ – opisuje svoju zlatnu kreaciju Milan Budinski, direktor vinarstva i proizvodnje Agrolagune.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:34