JESEN U ZAGREBU

Vinske večeri vraćaju se u zagrebački Kiyomi! Program za ovu sezonu zvuči više nego zanimljivo

Kiyomi nastavlja sezonu Sommelier’s Table – dolaze jesenske vinske večeri posvećene uživanju u dobrim vinima i hrani

Nakon prve uspješne ljetne sezone, u zagrebačkom fusion restoranu Kiyomi ponovno kreće već poznati koncept Sommelier’s Table. Održavat će se svakog četvrtka, od 18. rujna pa sve do 11. prosinca, u terminu od 18:00 do 20:30 sati. Jesenska sezona Sommeliers Table, pod stručnim vodstvom sommeliera Marka Jurića i Tonija Arbunića, predstavit će ukupno 13 pažljivo osmišljenih večera, svaku posvećenu vinima velikih europskih regija.

image
Ustupljena Fotografija/

Uz Francusku, Italiju i Njemačku, na popisu se nalaze i večeri koje će ponuditi izabrana vina iz Australije i Hrvatske, kao i jedinstvena večera pod nazivom ‘Special Night‘, večer grower šampanjaca te večer biodinamičkih vina.

Sommelieri Marko Jurić i Toni Arbunić predvode jesenske vinske večeri, a Sommelier’s Table obogatit će i ekskluzivna selekcija vrhunskih vina iz prestižnih svjetskih vinarija. Gostima će se pružiti prilika kušati rijetke etikete, među kojima se posebno ističu Corton Charlemagne 2011 iz Domaine Ponsot vinarije, kojim upravlja Rose-Marie Ponsot, te Griotte Chambertin Grand Cru Cuvée de Saule 2016 iz podruma Laurenta Ponsota, vinara poznatog po inovativnom i često nekonvencionalnom pristupu.

image
Ustupljena Fotografija/

Na jednoj od večeri poslužit će se i Chateau Pontet-Canet 2015, berba koja se ubraja među najbolje u 21. stoljeću. Posebnu pažnju zaslužuje i desertno vino iz Bordeauxa, Chateau Raymond Lafon 2005 iz Sauternes apelacije, kojim od 1972. upravlja Pierre Meslier bivši direktor slavnog Chateau d’Yquema. Jedna večer bit će u potpunosti posvećena biodinamičkim vinima, sve prisutnijim na svjetskoj, ali i domaćoj sceni.

Ovakva pažljivo kreirana ponuda još jednom potvrđuje da Kiyomi raspolaže zanimljivom i opširnom vinskom listom, u što smo se nedavno još jednom uvjerili i sami.

image
Ustupljena Fotografija/

Vinske večeri nisu rezervirane samo za ljubitelje vina, već i za istinske gurmane. Gosti će tako, uz vrhunska vina, moći kušati i neka od već prepoznatljivih jela, koja će za ovu prigodu biti posebno obogaćena. Nove varijante omiljenih specijaliteta s jelovnika bit će dostupne isključivo u sklopu vinskih večeri. Posebnost vinskih večeri leži i u samom konceptu - za istim stolom okuplja se tek 12 gostiju. Ovakav intiman format pruža priliku za posebno iskustvo – druženje, razmjenu dojmova i uživanje u hrani i vinu u toploj atmosferi.

Raspored vinskih večeri i sve detalje pronađite na službenoj web stranici gdje možete i rezervirati željeni termin. Broj mjesta je ograničen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2025 09:35