NAUČITE RADITI RAMEN

Vlasnica jednog od boljih azijskih restorana u Zagrebu organizira radionicu koja se rasprodaje u trenu, evo detalja

U moru kulinarskih radionica koje se u posljednje vrijeme održavaju, ona koju vodiTatjana Švonja zbilja vrijedi obratiti pažnju

Tatjana Švonja, vlasnica restorana All Saints by It makes sushi u zagrebačkoj Tkalčićevoj ulici, ovih je dana održala prvu ramen radionicu i, sudeći po dojmovima, polaznike oduševila svojim pristupom i podijeljenim znanjem. Dokaz tome je i to što su iduća dva termina već popunjena, no još se uvijek možete prijaviti na radionicu koja će se, kako su nam otkrili iz Centra za kulturu prehrane, održati u travnju.

A zašto je to uopće važno? Zato što je ramen jedno od jela koje obožavaju mnogi, a rijetki su oni koji uopće znaju kako ovo popularno jelo nastaje i koliko je zapravo vremena potrebno uložiti da bi se ispred nas našla zdjelica toplog temeljca s domaćim rezancima i dodacima.

image
Kps/Getty Images/istockphoto

Kako to pojašnjava Tatjana Švonja, čijim smo radionicama sushija i sami svojevremeno prisustvovali i smatramo ih zbilja kvalitetnima, baš kao i hranu koju kuha u All Saints by It makes sushi, svaki ramen sastoji se od pet osnovnih elemenata. Polaznici na njezinoj radionici prolaze sve njih, od pripreme tarea ili baze u kojoj se kombiniraju okusi, temeljca, upoznavanja alga i gljiva koje se koriste pri pripremi ramena, ručne pripreme rezanaca, pa sve do toppinga koji mogu biti jaja, meso, tofu, morski plodovi i različito povrće te aromatiziranog ulja koje ramenu daje ‘točku na i‘.

image
Biljana Blivajs/Cropix
image
Pexels/

Budući da je priprema ramena nešto složenija, Švonja u sklopu svoje radionice otkriva i trikove pomoću kojih se ona može pojednostaviti bez da previše utječe na kvalitetu i okus.

NAUČI VIŠE: TATJANINA ŠKOLA SUSHIJA

Radionice ramena održavaju se, dakle, u Centru za kulturu prehrane, u Nazorovoj ulici 18. Cijena po osobi je 65 eura, što smatramo prilično poštenim budući da ćete u sklopu radionice naučiti stvari koje će vam kasnije zasigurno koristiti i kod pripreme drugih jela. Radionica traje dva sata i 30 minuta. Više informacija potražite ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:02