Zagrebački panazijski restoran YEZI, smješten u hotelu art‘otel, najavio je pokretanje serije radionica posvećenih dim sumu, čime dodatno utvrđuje svoj status vodeće destinacije za ovu vrstu kuhinje u Hrvatskoj. Odluka je logičan korak za restoran koji je od samog otvorenja svoj identitet gradio upravo na dim sumu, a čiji kulinarski tim predvodi Tom Tian Hau Low, jedan od iskusnijih europskih chefova specijaliziranih za dim sum. Njegovo gotovo četrdesetogodišnje iskustvo stečeno u Hong Kongu i Tajvanu predstavlja ključnu referencu koja Yeziju daje autoritet za ovakav edukativni iskorak.
Radionice, koje započinju 10. listopada i održavat će se svakog petka, zamišljene su kao interaktivno putovanje kroz povijest i tehnike pripreme ovih kompleksnih zalogaja. Polaznici će uz glavnog chefa Dinu Kneževića i njegov tim imati priliku naučiti praktične vještine potrebne za izradu autentičnih dim suma. Svrha je, kako navode iz restorana, demistificirati proces i približiti ga entuzijastima koji žele replicirati restoransko iskustvo kod kuće, za što će dobiti i detaljne recepte. Ovaj potez signalizira zrelost restorana koji je spreman podijeliti znanje i tako aktivno graditi gastronomsku kulturu i educirati svoju publiku.
Tijekom dvosatne radionice, koja će se održavati od 16 do 18 sati po cijeni od 35 eura, sudionici će se usredotočiti na tri temeljne i stilski različite vrste dim suma. To su Har Gao, klasična parena knedla s kozicama koja je test vještine svakog dim sum majstora, Siu Mai, otvorena knedla u obliku košarice, punjena svinjetinom i kozicama, te Sesame Prawn Toast, pržena varijanta s pastom od kozica koja pripada popularnijem, ‘uličnom‘ stilu. Odabir upravo ovih jela omogućuje polaznicima razumijevanje ključnih tehnika kuhanja na pari i prženja u dubokom ulju.
Glavni chef Dino Knežević naglašava kako su radionice odgovor na velik interes gostiju za dim sum, koji je s trenutno 14 različitih vrsta u ponudi okosnica YEZI-jevog jelovnika.
Osim novog menija, restoran od 19. listopada nedjeljom vraća i YUM CHA brunch, popularni format ležernog ručka po uzoru na sestrinski restoran YEZI u Rimu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....