ZVUČI ZABAVNO

Volite azijsku kuhinju? U zagrebačkom restoranu kreću s tematskim radionicama, nisu skupe, a mogle bi biti baš korisne

Zagrebački restoran YEZI svakog petka organizira edukaciju na kojoj ćete za 35 eura naučiti raditi tri ključne vrste dim suma

Zagrebački panazijski restoran YEZI, smješten u hotelu art‘otel, najavio je pokretanje serije radionica posvećenih dim sumu, čime dodatno utvrđuje svoj status vodeće destinacije za ovu vrstu kuhinje u Hrvatskoj. Odluka je logičan korak za restoran koji je od samog otvorenja svoj identitet gradio upravo na dim sumu, a čiji kulinarski tim predvodi Tom Tian Hau Low, jedan od iskusnijih europskih chefova specijaliziranih za dim sum. Njegovo gotovo četrdesetogodišnje iskustvo stečeno u Hong Kongu i Tajvanu predstavlja ključnu referencu koja Yeziju daje autoritet za ovakav edukativni iskorak.

image
Yezi
image
/Yezi

Radionice, koje započinju 10. listopada i održavat će se svakog petka, zamišljene su kao interaktivno putovanje kroz povijest i tehnike pripreme ovih kompleksnih zalogaja. Polaznici će uz glavnog chefa Dinu Kneževića i njegov tim imati priliku naučiti praktične vještine potrebne za izradu autentičnih dim suma. Svrha je, kako navode iz restorana, demistificirati proces i približiti ga entuzijastima koji žele replicirati restoransko iskustvo kod kuće, za što će dobiti i detaljne recepte. Ovaj potez signalizira zrelost restorana koji je spreman podijeliti znanje i tako aktivno graditi gastronomsku kulturu i educirati svoju publiku.

image
Yezi
image
Yezi

Tijekom dvosatne radionice, koja će se održavati od 16 do 18 sati po cijeni od 35 eura, sudionici će se usredotočiti na tri temeljne i stilski različite vrste dim suma. To su Har Gao, klasična parena knedla s kozicama koja je test vještine svakog dim sum majstora, Siu Mai, otvorena knedla u obliku košarice, punjena svinjetinom i kozicama, te Sesame Prawn Toast, pržena varijanta s pastom od kozica koja pripada popularnijem, ‘uličnom‘ stilu. Odabir upravo ovih jela omogućuje polaznicima razumijevanje ključnih tehnika kuhanja na pari i prženja u dubokom ulju.

image
Yezi
image
Yezi

Glavni chef Dino Knežević naglašava kako su radionice odgovor na velik interes gostiju za dim sum, koji je s trenutno 14 različitih vrsta u ponudi okosnica YEZI-jevog jelovnika.

Osim novog menija, restoran od 19. listopada nedjeljom vraća i YUM CHA brunch, popularni format ležernog ručka po uzoru na sestrinski restoran YEZI u Rimu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. studeni 2025 18:33