UZBUDLJIVO GOSTOVANJE

Vrhunska chefica Katarina Vrenc gostuje u uzbudljivom riječkom restoranu, evo zašto biste trebali biti tamo

 /Cropix
Gostovanje chefice Sopala održat će se iduće subote, 22. studenog u Hidden Wine Bistrou u centru Rijeke
Gostovanje chefice Sopala održat će se iduće subote, 22. studenog u Hidden Wine Bistrou u centru Rijeke

Katarina Vrenc, chefica zagrebačkog Sopala i jedna od najvažnijih predstavnica nove generacije hrvatskih kuhara, gostuje u subotu, 22. studenog, u riječkom restoranu Hidden Wine Bistro. Riječ je o jednom od zanimljivijih gastronomskih događaja ove kasne jeseni na Kvarneru, koje okuplja dva vrlo jaka imena suvremene hrvatske scene.

image
Tomislav Kristo/Cropix

Nakon što je preuzela kuhinju Sopala od Marka Turkovića, Vrenc je svoj matični restoran u centru Zagreba u kratkom vremenu prometnula u mjesto zabavnog, kreativnog i sezonski utemeljenog kuhanja. Uvela je i vrlo uspješnu drugu smjenu ručka koja je, nažalost, već neko vrijeme na pauzi zbog promjena u Teslinoj ulici. Iskreno se nadamo povratku ručka, budući da smo ondje svojedobno pojeli neka od najboljih jela u gradu.

Njezin stil karakteriziraju odvažne, katkad i pankerski drske kombinacije okusa, široka primjena fermentacije i poseban fokus na često zanemarene namirnice, od iznutrica do manje atraktivnih dijelova povrća. U skladu s takvim pristupom, Sopal i chefica Vrenc veliki su zagovornici vina minimalne intervencije. Upravo je Vrenc kuhala na nedavnom festivalu prirodnih vina AlterEgo, gdje je njezin gulaš bio jedan od finijih zalogaja, o čemu možete čitati ovdje.

image
Privatna Arhiva
image
Tomislav Kristo/Cropix

S druge strane, Hidden Wine Bistro, koji je 2023. godine otvorio chef Deni Srdoč, u nekoliko se godina profilirao kao najuzbudljiviji, a vjerojatno i najbolji riječki restoran. Gostovanje chefice Vrenc dolazi u posebno važnom trenutku za Hidden, s obzirom na nedavnu promjenu u kuhinji. Naime, nakon odlaska dosadašnjeg head chefa Željka Vukićevića, koji se vraća u rodnu Crnu Goru, vođenje kuhinje preuzeo je Domagoj Klečina, chef s iskustvom rada u dublinskom hotelu Conrad i Aminessu. Stoga se ovo događanje može promatrati kao svojevrsna programska najava smjera u kojem restoran nastavlja ići pod novim vodstvom.

image
Tomislav Kristo/Cropix

Večera će se sastojati od pet sljedova. Kako doznajemo od same chefice, na jelovniku će se naći svinjski vrat (suho zrenje u kojiu s misom od šljiva) i paljena pašta od rižinog brašna u aglio oglio verziji, a dio jela pripremat će se i na otvorenoj vatri.

Cijena večere s potpisom Katarine Vrenc iznosi 70 eura. Ovo gostovanje predstavlja dvostruku priliku: za riječku, ali i širu publiku da se upozna s kuhanjem jedne od najuzbudljivijih hrvatskih chefica, te da posjeti sam Hidden u njegovoj novoj fazi. Pozitivan je trend da na hrvatskoj sceni viđamo sve više ovakvih gostovanja koja obogaćuju restoransku ponudu i potiču razmjenu ideja. Rezervacije se primaju putem telefona na broj 051 424 854.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. studeni 2025 23:14