ZUPAN I TURKOVIĆ U BEŠKI

Zabavno gostovanje u Čakovcu! U jedan od najuzbudljivijih restorana u regiji dolaze dvije velike face

Jorg Zupan i Marko Turković kuhat će s cheficom Beške Ines Jurišić, a pridružit će im se i ekipa iz Nesputanih vina

Čakovečka Beška jedan je od rijetkih primjera međimurskih restorana gdje se uvijek gleda naprijed i traži način kako dodatno privući goste uzbudljivim novitetima i gostovanjima. Svojevremeno su tako ugostili međimurske chefove Matiju Bogdana i Mašu Salopek, u Beški je gostovao i Bernard Korak, kod kojeg je chefica Ines Jurišić svojevremeno i učila, a sada je na redu nova poslastica. Nakon kraće pauze, u goste im stižu Jorg Zupan i Marko Turković, velike face slovenske i hrvatske gastro scene, kako su ih najavili. Osim toga, vinsko sparivanje uz jela radit će ekipa iz Nesputanih vina.

image
Privatna Arhiva/
image
Vedran Peteh/Cropix

Večera će se održati 22. studenog u 19 sati, posluživat će se nekoliko sljedova jela, a cijena po osobi iznosi 145 eura. Ovo gostovanje velika je stvar za Čakovec i tamošnju scenu, koja je gastronomski prilično skromna, pa svi gurmani i zaljubljenici u dobru hranu definitivno ne bi trebali propustiti ovakav događaj.

Kako bismo dodatno približili važnost, dobro je dodati da je Jorg Zupan trenutačno jedan od najzanimljivijih slovenskih chefova, koji je s restoranom Atelje Ljubljani priskrbio prvu Michelinovu zvjezdicu. Atelje je ipak zatvorio, pa otvorio Aftr, restoran otkačenijeg i opuštenijeg koncepta. Osim Aftra, Jorg vodi i restoran Breg. Kako su ga opisali iz Beške, Jorg je chef koji pomiče granice vrhunske gastronomije i spaja je s party vibrom u punk i funky stilu, poslužuje fine dining uz klupsku glazbu i live DJ-a u srcu Ljubljane do sitnih noćnih sati i hrabro prkosi konvencijama vezanim uz elitnu gastro ponudu.

image
Marko Miscevic/Cropix

S druge strane, Marko Turković, chef zagrebačkog Bekala i Fogo by Bekala u Poreču, prilično je veliko i važno ime na našoj gastronomskoj sceni. Krenuo je u Sopalu, gdje je stekao vjernu publiku, i danas kuha neka od najuzbudljivijih jela u Zagrebu, dok u Poreču poznate klasike pakira u tanjure kakve je teško i zamisliti. Turković, opće je poznato, obožava vatru i njegovo se kuhanje upravo oko vatre posljednjih godina i vrti.

image
Vedran Peteh/Cropix

Uz njih, kuhat će i Ines Jurišić, chefica Beške, koja je, otkad je preuzela tamošnju kuhinju pokazala velik talent i upornost, ali i da se uspjeti može i u manjoj sredini, ako gosta zainteresiraš okusima i prezentacijom. Beška je danas, uz Malu Hižu i Terbotz, najvažniji međimurski restoran. Više informacija o rezervaciji stola potražite ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. studeni 2025 21:36