ŽELIMO SAČUVATI TU VODU

ZABORAVITE CJEDILO: Ovaj pribor trebate koristiti za cijediti tjesteninu!

Najbolje je kada biste tjesteninu iz lonca mogli premjestiti u vaš umak bez da napravite puno nereda na štednjaku. Zato vam treba odgovarajući alat!

Koliko ste se puta samo našli u oblaku pare dok ste cijedili tjesteninu iznad sudopera u cjedilu? Vjerujte nam, postoji bolji način! Iako je baka vjerojatno uvijek koristila cjedilo, šteta je potrošiti vodu u kojoj se tjestenina kuhala. Tu vodu možete koristiti za zgušnjavanje umaka za tjesteninu i ona osigurava da se meso i povrće bolje uhvati za nju.

Najbolje je kada biste tjesteninu iz lonca mogli premjestiti u vaš umak bez da napravite puno nereda na štednjaku. Zato vam treba odgovarajući alat!

Mrežasta velika žlica

Ova žlica je spas u zadnji čas kada želite povrće uroniti u vruće ulje ili vodu. Što se tjestenine tiče, savršena je za vaditi manju tjesteninu poput rigatona ili fusillija.

Žlica za cijeđenje

Nju koristite u slučaju da nikako ne možete nabaviti mrežastu veliku žlicu. Žlicom za cijeđenje ćete uhvatiti više škrobaste vode koja će biti savršena za umake. Prilikom kupnje birajte najveću i najširu žlicu. Savršena za raviole i njoke, tjesteninu koja se kuha u manjim količinama kako se ne bi zaljepila.

slotted spoon and kitchen towel on rustic wooden background.
Getty Images/iStockphoto

Hvataljke

Dugačke hvataljke od nehrđajućeg čelika su ono što vam treba. Pogotovo ako poželite izvaditi špagete iz vruće vode. Ovo će možda biti malčice neuredno, ali na taj način dopuštate da se voda zalijepi za rezance i sretno sleti u umak.

Serving kitchen tongs isolated on a white background with clipping path
Getty Images/iStockphoto

Grabilica za tjesteninu

Svaki set za tjesteninu dolazi s grabilicom. Bolja je od hvataljki jer postoji manja mogućnost da ćete rastrgati vaše rezance ili špagete. Još jedan plus: ova grabilici će poslužiti i za porcioniranje, jedna je dovoljna za porciju divnih špageta s bolonjez umakom.

Spaghetti draining utensil isolated on white background
Getty Images/iStockphoto

Sad kad imate sav potreban alat, bacite se na pripremu RECEPATA!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 12:08