NOVO MJESTO

Zadar dobiva prvi plant based restoran, nudit će salate, burgere i klasike na veganski način

 Botanist Zadar Instagram/
Planirani datum otvorenja Botanista je 14. svibanj, a sudeći prema fotografijama na društvenim mrežama, mogao bi postati veliki hit

Čini se kako je napokon prošlo doba kada su jedini veganski izbor u restoranima bili krumpirići i miješana salata. Naime, otvara se sve više restorana koji u ponudu uvode i veganske opcije, a otvaraju se i oni koji na meniju uopće ne nude meso niti druge proizvode životnjskog podrijetla. Sastavili smo nedavno i vodič s omiljenim zagrebačkim veganskim/plant based adresama, a ovih nas je dana posebno razveselila vijest da se jedan takav uskoro otvara i u Zadru. Nosit će naziv Botanist, bit će smješten u ulici Mihovila Pavlinovića i nudit će plant based specijalitete koje su kreirali chef consultant Marina Minko i chef Botanista Filip Matić. Očekivani datum otvorenja je 14. svibnja.

image
Botanist Zadar Instagram/

Na Instagram profilu Botanist Zadar ovih smo dana naišli na fotografije interijera i jela i čini se kako bi ovo mjesto moglo biti novi veliki ljetni hit u Zadru. Primijetili smo i kako su samo neka od jela koja će se posluživati u Botanistu različite salate, zatim veganski burgeri, hladne i tople juhe, a nudit će i veganske odreske popularnog slovenskog proizvođača Juicy Marbles. Između nekoliko najavljenih jela, za oko nam je posebno zapelo i predjelo sastavljeno od tartara od gljiva, sorbeta od avokada, krastavaca, peršina i limuna te čipsa od palente.

Također, u Botanistu će nuditi i domaće sokove i ledeni čaj, a gosti će moći naručiti i kavu s biljnim mlijekom. Jučer su najavili i kako prije službenog otvorenja kreću s dostavom putem servisa Glovo, naveli su i neke od cijena. Za juhu od rajčice s crnom rižom i pestom od bosiljka u kombinaciji s tostom s veganskim sirom tako ćete morati izdvojiti 37 kuna, salate će vas koštati između 45 i 55 kuna, za kuglice od riže s bobom, ciklom i veganskim mesom izdvojit ćete 65 kuna, a za njoke s veganskom pašticadom 108 kuna. Burgeri s Beyond Meat pljeskavicom koštat će vas između 85 i 90 kuna.

Dok čekate da se Botanist otvori, više informacija možete potražiti na njihovim društvenim mrežama.

image
Botanist Zadar Instagram/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 11:40