GDJE NA PIZZU?

Zagreb ima jednu od najboljih pizzerija u Europi, jučer su ponovno potvrdili da su među top 50

Mozzarella fior di latte, vrganji, crni tartuf, dimljeni obrazi crne svinje, svježi bosiljak.

 Frankos Pizza & Bar Facebook Page/
Izbor 50 Top Pizza proglašava najbolje pizzerije u Italiji, ostatku Europe, Americi i Aziji

Jučer, 12. svibnja, u Milanu je održano proglašenje najboljih pizza u Europi po izboru 50 Top Pizza. Zagrebačka pizzerija Franko´s Pizza & Bar zauzela je 45. mjesto što je bolji plasman nego prošle godine kad su bili 47. Ovih 50 najboljih mjesta u Europi za pizzu isključuju Italiju koja ima posebnu rang listu.

image

Pizzaiolo Frankos Pizza & Bara - Mario Markušić

Frankos Pizza & Bar Facebook Page/

"Unatoč teškoj drugoj godini za pandemiju, ovo mjesto u središtu hrvatskog glavnog grada uspjelo je ostati vjerno sebi uz održavanje standarda kvalitete počevši od nabave sirovine koje su njegova jača strana, ali i s pažnjom na zdravstvene tegobe gostiju i uvođenjem veganskih opcija. Pizza je u čistom napuljskom stilu, dobro izvedena s laganim tijestom. Brza i pažljiva usluga. Opsežna karta piva i vina. Imaju i neka kuhana jela." opis je Franko´s Pizza & Bara od strane organizacije izbora 50 Top Pizza.

image

Pizzaiolo Frankos Pizza & Bara - Berislav Fabijanić

Frankos Pizza & Bar Facebook Page/

Beogradska pizzerija Majstor i Margarita , prva je pizzerija u regiji koja je ušla na ovaj prestižan izbor i također se mogu pohvaliti boljim plasmanom nego što su postigli prošle godine. Zauzeli su 35. mjesto. Beograd ove godine ima čak dvije pizzeriji na listi najboljih u Europi, a radi se o pizzeriji Pietro. Najbolje u regiji se plasirala slovenska pizzerija Verace koja se nalazi u Novoj Gorici što je dobra informacija kad sljedeći put budete organizirali izlet u Sloveniju.

Prvo mjesto zauzela je pariška pizzerija Peppe Cutraro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 19:13