Posebno lijepa

Zagreb je dobio još jednu krovnu terasu s barom i prekrasnim pogledom na centar grada

U sklopu art‘otela Zagreb otvoren je Rooftop Bar, ali i novi Specialty Coffee bar u prizemlju

Dramatična je bila kulisa na nebu u četvrtak predvečer za kad je najavljeno službeno otvorenje nove krovne terase u Zagrebu - Rooftop Bara art‘otela Zagreb. No, to nije pokvarilo zabavu, a ni spriječilo mnogobrojne uzvanike da među prvima dožive vidjeti centar grada iz drugačije perspektive - s prekrasnim pogledom na Gornji grad, Šalatu i zagrebačku katedralu s jedne i zapadni dio grada s druge strane terase, smještene na vrhu spomenutog hotela u Petrinjskoj ulici.

image
Privatni album

Nakon Zagreba, ovako jedan hotel biti će otvoren i u Rimu

image
Privatni album

Restaurirana zgrada koja je nedavno zasjala novim sjajem, a u sklopu koje je u prizemlju otvoren i restoran Yezi o kojemu smo vam prvi pisali, sad je dobila sadržaj više, koji možemo zamisliti kao upečatljivu lokaciju za intimna druženja, privatne zabave, poslovne sastanke, izlaske s prijateljima ili mjesto na kojemu ćemo dragim gostima otkriti ljepote Zagreba. Arena Hospitality Grupa, hotelska grupacija iz Pule koja ima 29 hotela s više od 10 tisuća smještajnih objekata u Hrvatskoj, ali i Njemačkoj, Mađarskoj, Srbiji i Austriji, još jednom je naglasila važnost otvorenja art‘otela u Zagrebu, na ovako dobroj lokaciji, samo par minuta hoda od središnjeg gradskog trga.

image
Marko Todorov/Cropix
image

Dj Stefanie

Marko Todorov/Cropix

Rooftop Bar art‘otela Zagreb biti jedno od onih mjesta na kojemu ćemo uz vrhunske koktele moći uživati u pogledu na grad, dobroj zabavi i zalascima sunca

image
Marko Todorov/Cropix
image

Reli Slonim, predsjednik Uprave Arena Hospitality Group

Marko Todorov/Cropix

Kako ova grupacija u svom konceptu podržava umjetnost, ne čudi što su na otvorenju svirali i Zagrebački solisti. Naime, već na otvorenju Yezia, panazijskog restorana koji vodi chef Dino Knežević, dok je kreator ideje restorana chef Werner Seebach, prepoznat je koncept inspiriran umjetnošću i djelima lokalnih umjetnika. Tako je svojim opusom za umjetničku energiju u cijelom art‘otelu Zagreb zaslužan Boris Bućan, koji je neka djela stvarao baš za ovu divnu zgradu, koja je kao hotel otvorena u jesen 2023. godine. Njegove su slike izložene kako u hotelu, tako i na zidovima restorana.

image
Privatni album
image
Privatni album
image
Privatni album

A nakon Amsterdama, Londona i Zagreba novost su, doznali smo na otvorenju Rooftop Bara, ne samo skoro otvorenje novog hotela s brendom art‘otel-ove grupacije u Rimu, već i Specialty Coffee bar otvoren ovog tjedna u prizemlju hotela u Zagrebu. U ponudi su blend i single origin kave iz svih dijelova svijeta. No, također treba spomenuti kako Rooftop Bar u art‘otelu Zagreb u budućnosti, uz vrhunske koktele planira u ponudu uvrstiti i male zalogaje.

image
Privatni album
image
Privatni album
image
Privatni album

Stoga su nam za ovu prigodu pripremili i nekoliko slasnih jela, kao što su, primjerice, nigiri od brancina i tune, ravioli punjeni skutom, pileći ragu u panko mrvicama i sočnu beefsteak tagliatu.

Inače, terasa je prostrana i ima dva ulaza, odnosno izlaza. Na povišenom dijelu je DJ pult koji je mobilan, a uz vanjski ima i veliki, glavni šank u unutrašnjosti hotela na istom katu. Uz nekoliko lounge kutaka, najvećim dijelom terase proteže se šank stol s pogledom na grad. U središtu terase je živi zeleni zid na koji će vam zasigurno povremeno bježati pogled, jer su na njemu zasađene razne biljke koje ovu terasu čine još ljepšom.

image

Ponuda trenutno uključuje samo pića gdje će se moći birati iz velike ponude signature artisan koktela i ostalih pića, najfinije kave i najkvalitetnijih čajeva na svijetu

Marko Todorov/Cropix
image
Privatni album

Ne sumnjamo da su urbano uređenje, impozantan pogled na grad i zalazak sunca uz originalne koktele, kombinacija kojom će ovo novo mjesto brzo postati popularna lokacija za druženja, izlaske i evente. Radno vrijeme Rooftopa bara art‘otel Zagreb je svakim danom od 16 sati do ponoć.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. lipanj 2024 11:42