NESVAKIDAŠNJA POJAVA

Zapalila se tvornica šećera pa je cijeli Baltimore zamirisao na crème brûlée

 Memm74
Američkim gradićem nedavno se proširio miris jednog od najpoznatijih francuskih deserata

Nakon što je cijeli američki Baltimore zamirisao na crème brûlée, jedan od najpoznatijih francuskih deserata, stanovnici su shvatili da je tamošnju tvornicu šećera zahvatio plamen. U pitanju je Domino Sugar rafinerija nad kojom su se najprije nadvili crni oblaci dima, a zatim se cijelim gradom proširio miris mnogima omiljene slastice. Srećom, tijekom požara svi su zaposlenici evakuirani pa tako nema ozlijeđenih.

Američki magazin The Sun prvi je izvijestio o slatkastim aromama u zraku, a dodali su i kako je utvrđeno da dim iz tvornice nije uvelike onečistio zrak u Baltimoreu.

Inače, crème brûlée zapravo je slatka, svilenkasta krema od vrhnja, žumanjaka i šećera koja se najprije peče u pećnici, a zatim se po njoj posipa šećer koji je potrebno zapaliti posebnim kuhinjskim plamenikom (brenerom) ili jednostavno karamelizirati pomoću gornjeg grijača u pećnici dok se ne stvori karamelizirani poklopac. Upravo je taj miris karameliziranja šećera na samom kraju pripreme glavna karakteristika poznatog francuskog klasika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:24