Slatki izlet

Zaputite se ovaj vikend do Opatije na 17. izdanje najslađeg Festivala čokolade

Od radionica i degustacija, do edukacija i izložbi, petak, subota i nedjelja posvećeni su omiljenom slatkišu

Studeni je i ove godine u Opatiji obilježen održavanjem naslađeg festivala - od 10. do 12. studenog ne smijete propustiti 17. izdanje Festivala čokolade! Deseci tisuća posjetitelja i ove će godine moći uživati u bogatom programu koji uključuje degustacije, razne prezentacije, prigodne izložbe i edukacije.

image
Matija Djanjesic/Cropix

Kako kažu na službenim stranicama grada Opatije, sajam "Čokoladna čarolija" u Centru Gervais i ove će godine okupiti najbolje domaće i strane čokolatijere i craft proizvođače čokoladnih delicija te postati srce zbivanja najveće i najstarije manifestacije u Hrvatskoj posvećene čokoladi. Vrata Centra Gervais bit će otvorena u petak, 10. studenog od 14 do 21:30 sati, u subotu, 11. studenog od 9 do 21 sat te u nedjelju, 12. studenog od 9 do 18 sati.

image
Digihelion/Getty Images

Čokoladu svjetski poznatog proizvođača Zotter Chocolate moći ćete kušati u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer. U nekad poznatoj kavani i slastičarni, posjetitelji će imati priliku kušati ekskluzivne Zotter proizvode te upoznati zvijezdu asortimana - limitirano izdanje Zotter čokolade u opatijskom ruhu, koja ujedno predstavlja i savršen suvenir. One željne putovanja u prošlost, Kavana Strauss očarat će izložbom Opatijski san riječkog čokoladnog slona. Ova ekskluzivna izložba posvećena je još jednoj tvornici čokolade s ovoga područja - nekadašnjoj Tvornici čokolade i kakaa u Rijeci, ujedno i prvoj tvornici čokolade i kakaa u Hrvatskoj.

image
Davor Zunic/Cropix

Opatija osvaja posjetitelje i vlastitom proizvodnjom čokolade u Milenij Choco svijetu, "tvornici" u kojoj ručno stvaraju torte, kolače, kekse, praline s tridesetak vrsta punjenja i čokolade raznih okusa. Degustacije će se održavati od 10. studenoga pa sve do 31. prosinca.

image
Matija Djanjesic/Cropix

Veliki i mali moći će se okušati u izradi i ukrašavanju čokolade i pralina na radionicama "RetrOpatija Chocolate Experience" i "RetrOpatija Chocolate Junior" koje će se u subotu i nedjelju održati u Centru Gervais. Oni najmlađi imat će priliku izraditi i vesele lizalice iz tvornice čokolade te čoko-kesten-ježiće na radionicama "Choco Wonderland" u Kavani Strauss. Sve radionice i degustacije besplatne su za posjetitelje, a s obzirom na ograničen broj mjesta, rezervaciju je moguće izvršiti pozivom na broj 051 271 310.

image
Matija Djanjesic/Cropix

Čitavu ponudu prati i bogat glazbeni program, a čokolada će se naći i na menijima opatijskih restorana, u ponudi gradskih kavana, ali i u posebno osmišljenim tretmanima spa&wellness centara. Ako ne znate gdje ovaj vikend na izlet, neka vas put odvede u Opatiju!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:26