JOŠ JEDNO U NIZU...

Zatvara se jedno od omiljenih zagrebačkih mjesta za dobar gablec i poslovni ručak

 Privatna Arhiva/
Nakon što su vlasnici svoju galeriju vina premjestili u drugi kraj grada, sada zatvaraju i popularni bistro dok ne nađu novi prostor

Nakon što je MIVA Galerija vina preselila na novu adresu, u Ulicu Ede Murtića 2a u Novom Zagrebu, do nas je stigla vijest kako uskoro svoja vrata zatvara i bistro Jadranka, koji drže isti vlasnici. Kako saznajemo, zbog oštećenja nastalih u potresu na zgradi u kojoj su donedavno bila smještena oba lokala, sada se zatvaraju, s time da još nije poznato kada i gdje će se otvoriti novi bistro. Službeni datum zatvaranja lokala još nije poznat.

image
Privatna Arhiva/

Bistro Jadranka već je dugi niz godina jedno od omiljenih mjesta za prijateljski i poslovni ručak ili malo bolji gablec. Smješten na adresi Vukovarska 56, jedno je od rijetkih kvalitetnijih mjesta na ovom potezu. O popularnosti ovog lokala govori i činjenica da već godinama svojom jednostavnom, ali kvalitetnom ponudom privlače zaposlene u uredima u ovom dijelu grada, koji bi svoj ručak povremeno pojeli u bistrou, a ne u menzi ili roštiljarnici. Budući da je Jadranka donedavno bila naslonjena na ranije spomenutu vinoteku, oduvijek su nudili i bogatu vinsku listu.

image
Privatna Arhiva/

Nedavno smo tamo pojeli odlično varivo s junetinom, ali i biftek, što je jasan znak da je u ovom bistrou ponuda bila zbilja raznovrsna te se moglo pronaći za svakog ponešto. Posebno su nam se svidjele i njihove svakodnevne vinske preporuke. Zatvaranjem Jadranke ovaj dio grada definitivno je izgubio puno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 11:07