U OGULIN NA PIZZU

Zbog pizze iz ogulinske pizzerije mnogi su spremni voziti i po dva sata, dodatan plus su pristupačne cijene

Posljednjih godinu dana čuli smo samo pozitivne reakcije na ogulinsku pizzeriju Antica, evo o čemu je riječ

Što zajedničko imaju Labin, Otočac i Ogulin? Možda ne biste nikada pogodili, ali točan odgovor je pizza zbog koje vrijedi sjesti u auto i zaputiti se na nešto dulju vožnju nego što bi potrajala ona do kvartovske pizzerije. O labinskoj pizzeriji Rumore i pizzeriji Ruspante u Otočcu, zbog koje mnogi skreću s autoceste, već smo pisali, a kako smo saznali nedavno, a potom nam je isto potvrdila i kolegica koja je ovaj lokal posjetila na godišnjem odmoru, isti učinak na ekipu zaluđenu dobrom napoletanom sada ima i ogulinska pizzerija Antica.

Riječ je o maloj pizzeriji smještenoj na adresi Ivana Gorana Kovačića 10, koja nudi nekoliko klasika, kao što je dobra margherita u stilu napoletane, ali i nekoliko vlastitih kreacija koje, sudeći prema komentarima, njihovi gosti baš vole. Ovdje gladni neće ostati niti vegani jer nude i marinaru te kombinacije s različitim povrćem. U ponudi imaju i premium pizze, onu s četiri vrste sira i podlogom od kreme od parmezana te pizzu Anticu s različitim mesnim dodacima.

image
Pizzeria Antica Facebook/
image
Pizzeria Antica Facebook/

Cijene pizza ovdje su pravo iznenađenje, budući da je čak i u manjim gradovima u posljednje vrijeme teško pronaći stvarno dobru pizzu ispod 10 eura. Njihova margherita koštat će vas 7 eura, miješana pizza 7,50 eura, pizza s buđolom 8,50 eura, a s kuhanom šunkom i špekom 9 eura. Najskuplja je ranije spomenuta bijela pizza s taleggio i rabiola sirevima, mozzarellom i polusušenim rajčicama, a koštat će vas 10,50 eura.

Sudeći po komentarima gurmana kojima vjerujemo, ova pizza je napravljena s velikom pažnjom, tijesto odležava nekoliko dana pa, kada je pojedete, ne sjeda teško, a sastojci koje koriste kvalitetni su, što lijepo zaokružuje cijelu priču.

image
Pizzeria Antica Facebook/

Pizzerija Antica otvorena je od utorka do petka od 8 do 23 sata, subotom i nedjeljom od 10 do 23 sata, a ponedjeljkom ne rade. Stoga, ako još uvijek tražite ideje za kratke jesenske izlete, svakako razmislite o posjetu gradu legendi i bajki. Osim jezera Sabljaci i Kleka, sada ovdje svratite i na pizzu u Anticu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. ožujak 2024 13:36