GDJE ZA VIKEND?

Zmajska pivovara organizira veliku rođendansku feštu, točit će pivske zicere, nastupa Edo Maajka

 Zmajska Pivovara Facebook/
Najstarija hrvatska craft pivovara slavi 10. rođendan koji će proslaviti na Jankomiru, ulaz je besplatan

Zmajska pivovara slavi važan deseti rođendan što je ujedno i podsjetnik da je vrijeme za veliko rođendansko slavlje najstarije craft pivovare u Hrvatskoj. 2018. godine pokrenuli su Zmajevo, veliku feštu dobre glazbe i piva gdje se okuplja zajednica koja suludo voli dobro pivo. Ove godine Zmajevo se održava 1. srpnja, a počinje u 18. sati, u subotu, na Jankomiru, na adresi Kreše Golika 3a. Angažirali su i Edu Maajku koji će održati koncert s početkom u 21 sat.

Zmajska pivovara je važna za hrvatsku craft pivsku scenu. Osim što su probijali led i pokušavali ljudima približiti da postoji i puno bolje pivo od onih pakiranih u litrenim i dvolitrenim bocama, Zmajska kontinuirano i progresivno napreduje. Kad se na Trešnjevci pojavila pivovara oko koje se okupilo društvo pivskih entuzijasta predvođeno mastermindom Andrejom Čapkom i partnerom Hrvojem Čirjakom pivski fanatici su bili ponosni što se u Hrvatskoj konačno počelo ozbiljnije kotrljati na pivskoj sceni. Tržište je bilo zagušeno gigantima koji su velikim ulaganjima u ugostiteljske objekte čvrsto držali šape nad asortimanom. Dobra stvar je što nisu odustali, a na tom borbenom putu pridružili su se još neki igrači koji su postali važne craft pivovare.

Organizatori su najavili kako će točiti dobro poznate zicere poput Pilsa, Pale alea (fantastično pivo, nama omiljen iz njihovog asortiman uz Porter), Terapije i Pozoja, a obećaju i neke pivske specijalitete. Za gastro ponudu zaduženi su BBQ Hot Yard i indonezijski street food Apululu.

Ako vam je do dobrog piva i glazbe, plesa i pjesme upišite Zmajevo u vikend-kalendar i vidimo se na Jankomiru, ulaz je besplatan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:18