DOBRA PREPORUKA

Znamo da je zahladilo, ali sladoled od focaccije morate probati. Inspiriran je desertom iz djetinjstva

Kako je moguće da sladoled istovremeno osvježava i grije iznutra? Mislili smo da to nije moguće, sve dok nismo isprobali Oh, Mandy! ekipe iz Kreme i Burgeraja

Ekipa iz Burgeraja, točnije sestrinskog brenda Krema, odnedavno svojim gostima u Vlaškoj ulici na broju 37, nudi novi okus sladoleda – Oh, Mandy! Riječ je o spoju kremastog sladoleda i focaccie s ružmarinom koji ih, kako kažu, podsjeća na najdraži desert iz djetinjstva, onaj kad bi mama u mlijeku i šećeru ukuhala malo kruha.

"Očekujemo malo hladnije dane, kad se sve više okrećemo hrani za utjehu. Drugačiji je to kruh danas, ali osjećaj je tu", poručili su.

Rezultat je, dakle, sladoled koji bismo, nakon što smo ga isprobali, usporedili i s kremastim pečenim pudingom od pince ili panettonea, samo u jesenskom i dobro ohlađenom izdanju. Sladoled koji istovremeno osvježava, ali i grije iznutra, koji sadrži komadiće focaccie pa sama tekstura postaje prilično zabavna i sladoled u kojem ružmarin igra suptilnu, ali važnu, baš dobru ulogu.

Oh, Mandy! u Burgeraju rade tako da focacciu u mlijeku i šećeru prvu zapeku pa onda od svega rade sladoled. Koštat će vas 3,50 eura za čašicu i najbolje ga je pojesti nakon što ste se za ručak ili večeru počastili nekim od njihovih burgera, ali ako ste u gužvi i pored Burgeraja samo prolazite, možete ga kupiti i za ponijeti pa u njemu uživati u hodu. Mi smo jedan pojeli na klupi u obližnjem Ribnjaku, a drugi smo odnijeli kući i u njemu uživali uz večernji film. Preporučujemo obje opcije.

image
Privatna Arhiva/

Brend Krema sladoleda, iza kojeg stoji Danijela Stepić, inače nudi neke od najboljih i najzanimljivijih okusa u Zagrebu. Danijela se neprestano igra okusima, spaja ponekad na prvu neobične sastojke u hladne kremaste deserte, a često su joj inspiracija sezonske namirnice i putovanja. Primjerice, svojedobno se u Burgeraju mogao probati sladoled s yuzuom, koji je bio potaknut putovanjem u Japan. Jedan od nama najdražih sladoleda uopće je onaj u kojem je spojila stout pivo, perece i čokoladu, a volimo i onaj s crnim vinom i kupinom. U svakom slučaju, zaželite li se malo drugačijih okusa i volite li sladoled čak i kada malo zahladi, Burgeraj je adresa koju ne smijete zaobići.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 12:24