Mjesto za kvalitetan, domaći ručak u Zagrebu

 promo

Ako vas put – ili glad – nanese na zapadni dio Zagreba, uzduž prometne Zagrebačke avenije, možda ne biste očekivali da se upravo tamo krije jedno od najugodnijih iznenađenja kada je u pitanju dobar, domaći ručak. Naime, u prizemlju hotela Antunović Zagreb, pod svjetlima svakodnevice, smjestio se Samoposlužni restoran Lucija, mjesto koje već godinama uspješno spaja praktičnost samoposluge s kvalitetom i toplinom domaće kuhinje.

I ne, ovo nije “još jedan gablec”. Lucija je puno više od toga.

image
promo

Gdje se ruča kao kod kuće, ali bez suđa

Lucija svakog dana nudi ono što se kod nas oduvijek zvalo – pravi ručak. Misli se tu na tanjur na kojem su meso i prilog, svježa salata sa strane, žlica domaće juhe za početak i ručno rađene slastice za kraj. U ponudi su svakodnevno jela poput pilećih medaljona, gulaša, pečenog oslića, dinstanog povrća, restanog krumpira, raznih variva i klasika kao što su sarma, punjene paprike ili faširanci.

Hrana se priprema svakog jutra, od svježih sastojaka, u kuhinji koja jednako kuha za hotelske goste, poslovne ljude i obitelji iz kvarta. I u tome je čar – ovdje se svi susreću na istom mjestu i iz istog razloga: jer žele dobar, topao obrok koji neće razočarati.

image
promo
image
promo

Samoposlužno – ali s dušom

Koncept restorana je jednostavan: dolazite, birate, uzimate i sjedate. Sve funkcionira brzo, ugodno i bez stresa. Interijer je svijetao, prostran i uredan, s dovoljno mjesta i za brze ručkove i za nešto duže pauze. Osoblje je ljubazno i učinkovito, ali i srdačno – što nije pravilo na mjestima gdje se dnevno posluže stotine gostiju.

Cijene su više nego korektne, a kvaliteta hrane znatno iznad onoga što biste očekivali u samoposlužnom restoranu. I to objašnjava zašto su Lucijini stolovi gotovo uvijek popunjeni – i poslovnjacima u kravati i studentima iz kvarta i umirovljenicima koji znaju prepoznati gdje se kuha "kak spada".

image
promo

Dnevna ponuda koja prati sezonu

Menu se mijenja svaki dan i prati ritam sezone – zimi vas griju jela na žlicu i pečenja, a ljeti dolaze laganije varijante, povrtni složenci, riba i salate. Desert se uvijek isplati pogledati – od klasičnih kremšnita do domaćih savijača i biskvita, često podsjećaju na bakin recept.

Sve što pojedete možete i ponijeti – hrana se pakira za van i odlična je opcija ako tražite kvalitetan obrok za ured ili dom, ali nemate vremena kuhati.

image
promo
image
promo

Lucija – adresa koju vrijedi upamtiti

U moru brzih zalogajnica, Lucija nudi ono što sve češće postaje rijetkost: pošten ručak po pristupačnoj cijeni, poslužen u ugodnom prostoru, bez pretencioznosti, ali s puno pažnje i iskustva.

Za dnevni menu i više informacija: antunovic.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 09:31