BRZO GOTOVO

Ako za Badnjak ne radite bakalar na bijelo, napravite ribu na ovaj jednostavan način

 Triocean/Getty Images
Riba po želji, malo vina i češnjak bit će vam dovoljni za pripremu glavnog elementa jela, a za prilog možete poslužiti krumpir s blitvom
Riba po želji, malo vina i češnjak bit će vam dovoljni za pripremu glavnog elementa jela, a za prilog možete poslužiti krumpir s blitvom

Trebat će vam:

600 g fileta oslića ili druge ribe

2 češnja češnjaka

100 ml bijelog vina

1 žlica kapara

maslinovo ulje

sol, papar

peršin

Priprema:

Filete lagano posolite i popaprite. Na maslinovu ulju kratko zapecite češnjak, dodajte ribu i pecite 2-3 minute sa svake strane. Podlijte vinom, dodajte kapare i kuhajte još nekoliko minuta dok alkohol ne ispari, a umak se lagano ne zgusne. Pred kraj možete umiješati i koju kockicu maslaca, kako biste dobili lijep, svilenkast umak. Poslužite posuto svježim peršinom, uz blitvu i krumpir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2025 07:22