NAJBOLJA DRUŽENJA

APGREJDANI RECEPTI ZA DRUŽENJA: Tatarski biftek

Klasik koji uvijek pali!
 Getty Images

Trebat će vam:

500 g bifteka
4 žlice kapara
4-6 slanih inćuna
3 žličice Dijon senfa
2 žumanjca
glavica sjeckanog luka
3 žlice lista peršina
5 žlica maslinovog ulja
žličica Tabasca
4 žlice suhog bijelog vina
šnita kruha bez korice prepržena na tavi
sol, papar, čili paprika

Pub food: Beef tartare.
Getty Images
 

Priprema:

Biftek očistite od svih žilica. Možete ga sjeckati na vrlo sitne kockice ili samljeti u mašini za meso, ali isplati se potruditi i isprobati najkompliciraniju metodu koja daje najbolje rezultate. Biftek se struže nožem i na taj način usitnjava. Sitno nasjeckajte kapar­e, luk i peršin. Preprženi kruh namrvite. Inćune usitnite prstima. Pomiješajte sve sastojke. Zamijesite smjesu rukama i provjerite začine. Hladite najmanje dva sata da se okusi dobro prožmu. Tatarski biftek servirajte na preprženom kruhu. Odličan prilog tatarskom bifteku je i vrlo tanki čips od krumpira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. listopad 2020 20:29