TORTA KOJA ĆE VAS ODUŠEVITI

APSOLUTNA KRALJICA STOLA: Čokoladna torta sa šumskim voćem koja oduševljava!

 Neja Markičević / Hanza Media
Maline, kupine, borovnice, ribizli, jagode... mješavinu bobičastog voća iskoristite za slastice koje će vas oduševiti!
Maline, kupine, borovnice, ribizli, jagode... mješavinu bobičastog voća iskoristite za slastice koje će vas oduševiti!

Trebat će vam:

6 jaja
220 g šećera
350 g tamne čokolade
75 g oštrog brašna
4 žlice kakao praha
4 žlice likera od trešnje

Krema:

200 g mascarpone sira
150 g bijele čokolade
400 g jagoda
100 g malina
100 g kupina

Posip:

krokant (uprženi komadići lješnjaka)
50 g narezane čokolade na komadiće

Zagreb, 010616. Kolaci sa bobicastim vocem i tresnjama. Foto: Neja Markicevic / CROPIX

Zagrijte pećnicu na 180°C i namastite pleh. Pripremite biskvit ako da jaja miksate oko pet minuta dok ne postanu blijeda i kremasta. Zatim dodajte šećer pa nastavite miksati, a u međuvremenu otopite 200 g tamne čokolade koju ćete potom umiješati u smjesu s jajima. Lagano umiješajte i brašno i kakao prah pa sve zajedno pomiješajte, izlijte u namašten pleh i pecite kojih 25 minuta. Zatim sve natopite likerom od trešanja. Mascarpone pomiješajte s otopljenom bijelom čokoladom pa je nemarno rasporedite po biskvitu. 50 g čokolade otopite i prelijte žlicom po torti. Poslažite voće, komadiće naribane čokolade i krokant.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. studeni 2025 05:41