JEFTINO I UKUSNO

Aromatičnu pečenu papriku spojite s rižom i salatom i napravite ovaj brz i jednostavan ručak

 Mariha-kitchen/Getty Images/istockphoto
Pečene paprike okusom su dovoljno bogate da preuzmu glavnu ulogu na tanjuru

Trebat će vam:

5-6 rog paprika

1 glavica češnjaka

maslinovo ulje

sol i papar

riža

malo limunova soka

Priprema:

Paprike operite, natrljajte ih uljem, soli i paprom i stavite u posudu za pečenje. Glavicu češnjaka umotajte u komad folije, pokapajte maslinovim uljem i začinite s malo soli pa ga ubacite u istu posudu za pečenje. Pecite na 200 stupnjeva od 40 minuta do sat vremena. Paprike potom stavite u vrećicu i pustite da se orosi kako biste ih lakše očistili. Nasjeckajte ih i stavite u zdjelu. Pečeni češnjak istisnite iz opne i dodajte paprikama. Začinite s malo limunova soka i po potrebi dodajte sol i papar. Rižu skuhajte, začinite s malo limunova soka, soli i paprom i poslužite uz paprike, a dodati možete i koju žlicu kiselog vrhnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 17:35