USUSRET BOŽIĆU

BOŽIĆNE PEČENKE: Janjeći kotleti s pestom od ružmarina i ajvarom

 Getty Images/iStockphoto
Za sve ljubitelje mesa!

Trebat će vam:

janjeći kotleti u komadu
sol
nasjeckani svježi ružmarin
nasjeckan peršinov list
maslinovo ulje
ajvar
sol

Gourmet Lamb Chops
Getty Images/iStockphoto

Janjetinu posolite pa nauljite i stavite u pećnicu da se zapeče na višoj temperaturi, oko 220 ºC i da sokovi ostanu unutra, a onda malo smanjite i pecite dok meso ne bude mekano. Posudu možete i pokriti, a meso podliti s malo temeljca ili vode, a možete dodati i malo piva. Pola sata prije kraja pečenja premažite meso smjesom nasjeckanog ružamarina i peršinova lista s uljem. Poslužite s mladim krumpirom, ajvarom, brokulom ili kuhanim ćimulicama (mladim izdancima kupusa) ili mišancom te, naravno, obaveznim mladim lukom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 04:28