Pržene kobasice s pire krumpirom, umakom od luka i graškom
Trebat će vam:
8 kobasica po izboru
800 g krumpira
50 g maslaca
100 ml mlijeka
sol i papar po ukusu
1 veći luk, sitno nasjeckan
1 žlica brašna
200 ml temeljca ili vode
200 g graška (svježeg ili smrznutog)
malo ulja za prženje
Priprema:
Krumpir ogulite, narežite i skuhajte u slanoj vodi dok ne omekša. Ocijedite i napravite pire uz dodatak maslaca i mlijeka. Začinite solju i paprom. Kobasice pržite na ulju dok ne dobiju zlatnu boju sa svih strana. Izvadite i držite toplim. Luk kratko pirjajte na maslacu ili ulju, dodajte brašno i lagano promiješajte. Postupno dodajte temeljac dok ne dobijete gusti umak. Začinite po ukusu. Grašak skuhajte u slanoj vodi 3–5 minuta ili zagrijte ako je smrznut. Poslužite kobasice preko pire krumpira, prelijte umakom od luka i dodajte grašak sa strane.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....