VIKEND MOŽE POČETI

Brownie s kavom, pita od jabuka ili sočan kolač bez brašna, imamo 3 ideje za vikend slastice

 Berislava Picek/Cropix/
Vikend iskoristite za pripremu slastica po provjerenim receptima naše Slavice Šagolj i Mirjane Benvenuti

Vikend ne možemo zamisliti bez koje kriške sočnog kolača ili torte i zato smo se bacili na listanje naših provjerenih recepata i pronašli tri ideje koje bi mogle oduševiti ekipu za stolom. Ozbiljno dobar čokoladni brownie s kavom, bogata pita s jabukama i kruškama ili sočan istarski pandišpanj slastice su s kojima ne možete pogriješiti.

BROWNIE UZ KAVU ILI S KAVOM?

Dobar čokoladni brownie nikada ne odbijamo, a kada kombinaciji sočnog biskvita i čokolade dodamo i kavu, s tanjura nestaje brže nego što se priprema. Ovog puta dodajemo mu i jednostavnu i laganu kremu i pretvaramo ga u ozbiljno dobru poslasticu za guštanje uz popodnevnu šalicu omiljenog toplog napitka.

BROWNIE S KAVOM I JEDNOSTAVNOM KREMOM

image
Berislava Picek/Cropix/

U PITU OD JABUKA DODALI SMO KRUŠKE

Malo što se može mjeriti s bogatom i sočnom pitom od jabuka. Naša Slavica Šagolj u svoju je varijantu ubacila i kruške, ali i čokoladu. Osim toga, u nadjev je dodala i grožđice te ga aromatizirala začinima poput cimeta i kardamoma, a zatim sve zajedno prekrila hrskavim prhkim tijestom.

PITA S JABUKAMA, KRUŠKAMA I ČOKOLADOM

image
Berislava Picek/Cropix/

POMALO ZABORAVLJENI ISTARSKI KOLAČ

Osim čokolade i jabuka, dobra ideja ovog vikenda mogao bi biti i bogati istarski padišpanj, recept za koji je s nama podijelila Mirjana Benvenuti. Za pripremu ovog jednostavnog kolača neće vam trebati čak ni brašno, samo nabavite domaća jaja, lješnjake i orahe i bacite se na miksanje pomalo zaboravljene istarske poslastice.

ISTARSKI PADIŠPANJ

image
Berislava Picek/Cropix/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:40