TRADICIONALNI RECEPT

Recept none Benvenuti za pomalo zaboravljen istarski padišpanj koji je nevjerojatno jednostavan

 Berislava Picek/Cropix/
U kući iz koje potječu ponajbolja istarska vina i danas se kuha i jede kao nekad
U kući iz koje potječu ponajbolja istarska vina i danas se kuha i jede kao nekad

Trebat će vam:

7 jaja
7 žlica šećera
1 vanilin šećer
20 dag mljevenih lješnjaka
10 dag mljevenih oraha
1 žlica rakije (lozovača)

Priprema:

Jaja, šećer i vanilin šećer zajedno istući ili izmiksati do pjene. Mljevene lješnjake i orahe na suho pomiješati i potom umiješati u pjenu od jaja. Uliti u kalup (aluminijski), staviti u pećnicu zagrijanu na 180 °C i peći 35 - 40 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
10. srpanj 2025 04:36