Trebat će vam:
400 g piletine (prsa ili zabatak bez kostiju)
200 g heljde
1 manja glavica luka
1 mrkva
2 režnja češnjaka
maslinovo ili suncokretovo ulje
1 žličica mljevene paprike
sol i papar po ukusu
500 ml povrtnog temeljca ili vode
Priprema:
Heljdu isperite pod mlazom hladne vode i stavite kuhati u slanu vodu ili temeljac. Kuhajte je 15-20 minuta dok ne omekša, a zatim je ocijedite i ostavite sa strane. Pileći file narežite na manje komade, posolite i popaprite. U većoj tavi zagrijte malo ulja pa prepržite piletinu sa svih strana dok ne dobije zlatnu boju. Izvadite meso sa strane. Na istoj masnoći pirjajte sitno sjeckani luk, dodajte naribanu mrkvu i češnjak. Pirjajte nekoliko minuta dok povrće ne omekša. Umiješajte mljevenu papriku, kratko popržite pa vratite piletinu u tavu. Dodajte kuhanu heljdu, lagano promiješajte i po potrebi dolijte još malo temeljca ako želite sočniju teksturu. Kuhajte još nekoliko minuta dok se svi okusi povežu. Po želji piletinu i heljdu možete poslužiti i odvojeno.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....