PROVJERENO DOBRA KOMBINACIJA

Brzi ručak nakon dugog radnog dana: uz piletinu s heljdom treba vam još samo zdjela salate

 Nataliaspb/Getty Images
Kod pripreme ovog jela najbolje će biti koristiti batak i zabatak bez kostiju, ostat će sočniji i slasniji
Kod pripreme ovog jela najbolje će biti koristiti batak i zabatak bez kostiju, ostat će sočniji i slasniji

Trebat će vam:

400 g piletine (prsa ili zabatak bez kostiju)

200 g heljde

1 manja glavica luka

1 mrkva

2 režnja češnjaka

maslinovo ili suncokretovo ulje

1 žličica mljevene paprike

sol i papar po ukusu

500 ml povrtnog temeljca ili vode

Priprema:

Heljdu isperite pod mlazom hladne vode i stavite kuhati u slanu vodu ili temeljac. Kuhajte je 15-20 minuta dok ne omekša, a zatim je ocijedite i ostavite sa strane. Pileći file narežite na manje komade, posolite i popaprite. U većoj tavi zagrijte malo ulja pa prepržite piletinu sa svih strana dok ne dobije zlatnu boju. Izvadite meso sa strane. Na istoj masnoći pirjajte sitno sjeckani luk, dodajte naribanu mrkvu i češnjak. Pirjajte nekoliko minuta dok povrće ne omekša. Umiješajte mljevenu papriku, kratko popržite pa vratite piletinu u tavu. Dodajte kuhanu heljdu, lagano promiješajte i po potrebi dolijte još malo temeljca ako želite sočniju teksturu. Kuhajte još nekoliko minuta dok se svi okusi povežu. Po želji piletinu i heljdu možete poslužiti i odvojeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. studeni 2025 22:35