BRZA PASTA

Brzi ručak usred tjedna može biti itekako ukusan, napravite tjesteninu s rajčicom i maslinama

 Deposit Photos/
Ovoj tjestenini volimo se vratiti kada nemamo dovoljno inspiracije za nešto kompliciranije, a svejedno želimo jesti ukusnu hranu

Trebat će vam:

1 pakiranje tjestenine

1 konzerva pelata

3 - 4 fileta inćuna

2 žličice kapara

15-ak maslina

2 režnja češnjaka

1 luk

Sol i papar

Maslinovo ulje

Priprema:

Luk nasjeckajte na sitno i pirjajte ga 10-ak minuta na laganoj vatri dok ne omekša. Dodajte sitno nasjeckani češnjak, pirjajte još minutu pa dodajte nasjeckane masline, kapare i inćune. Dobro sve promiješajte, pustite da se kuha minutu pa dodajte pelate. Kuhajte 15-ak minuta dok se umak malo ne reducira. Za to vrijeme stavite kuhati tjesteninu. Kuhajte je na pola vremena koje je navedeno na pakiranju, a zatim prebacite u umak. Dodajte i nekoliko žlica vode u kojoj se kuhala tjestenina kako biste dobili lijep, ljepljiv umak. Začinite prema želji, možete dodati i tvrdi ribani sir i začinsko bilje poput bosiljka i peršina. Kuhajte dok tjestenina ne postane al dente. Prebacite na tanjur i poprskajte s još malo maslinova ulja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 21:09