FORKING CROATIA

ČIJA JE BAKA PEKLA NAJBOLJU? Međimurska zlevanka koju morate pripremiti već danas!

 Zvonimir Ferina
Odličan međuobrok, večera ili doručak uz čašu mlijeka!
Odličan međuobrok, večera ili doručak uz čašu mlijeka!

Došlo je vrijeme da Kasandra i Zvonimir, inače autori bloga Forking Croatia, naprave zlevanku. Zlevanka je tradicionalno međimursko jelo koje se pripremalo i u drugim sjevernim krajevima Lijepe naše pa je poznajemo i pod zlevka, zljevka i zljevanka. Ovisi o tome u kojem kraju se pripremalo. Jasno je i otkud naziv, smjesa za zlevanku se izlijeva u tepsiju. Evo kako su ju pripremili!

Zvonimir Ferina

Zvonimir Ferina

Trebat će vam:

3 jaja
15 dag šećera
1 vanilin šečer
0,25 l mlijeka (što masnije to bolje)
25 dag svježeg kravljeg sira
8 žlica kukuruznog brašna
4 dl vrhnja
prstohvat soli

Zvonimir Ferina

Cijeli recept pročitajte OVDJE!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. studeni 2025 16:03