#DANASKUHAM

Comfort food na žlicu za 20 minuta - kremastu juhu s puretinom ili minestrone jeli bi svaki dan

 Berislava Picek/Cropix/Cropix
"Što mi je nadraže? Osim tjestenine to su konkretna jela na žlicu!" izjavila je Nastasja Chiara Petrić koja je osmislila ove recepte

Svojevremeno su me pitali koje nam je obiteljsko jelo najdraže i što najradije volimo kuhati. Iako mi na prvu na pamet pada tjestenina, rekla bih da ipak kod nas, osim nje, najbolje prolaze jela na žlicu, odnosno jušnata jela.I to ne bilo kakva, nego one juhe koje su i konkretni obroci. Upravo to mi je bila inspiracija za današnju temu pa sam pripremila tri recepta za takve divne, zasitne i vrlo hranjive obroke. Preslatko mi je vidjeti svoju mlađu kćer na koji način jede juhe. Prvo žličicom pojede sve krupnije dijelove, a nakon toga uzme zdjelicu u ruke i popije tekućinu. Genijalna i toliko prirodna metoda jedenja juhe. Isto tako je napravila i s prvom juhom koju sam skuhala za snimanje kolumne - kremastom juhom s tortelinima, puretinom i bok choyjem, odnosno kineskim zeljem.

image
Berislava Picek/Cropix/Cropix

Ne znam poznajete li izraz “comfort food”, ali ova juha je isključivo takvo jelo i svi smo uživali u njoj. Iduća juha je moj maleni i vrlo uspješan eksperiment koji je prošao apsolutno savršeno, a starija kći je tražila repete. Riblja juha s mahunama i slanutkom. Puno maslinova ulja, češnjaka i peršinova lista čini ovo jelo pravom dalmatinskom neobičnom poslasticom. A jelo je gotovo za 20 minuta! Za posljednju juhu inspiracija je došla od najdraže, ljetne juhe te sam pomislila kako bi bilo fora napraviti jaču verziju.

image
Berislava Picek/Cropix/Cropix

Tako je nastao i ovaj minestrone, a da ga malo pojačam, napravila sam pirove noklice. Sve tri juhe vrlo su zanimljive i ukusne, i bez sumnje ćete u njima pronaći i svojeg favorita za idući ručak. Dobar tek želim!

Kremasta juha s puretinom, tortelinima i bok choyem

image
Berislava Picek/Cropix/Cropix

Riblja juha s mahunama i slanutkom

image
Berislava Picek/Cropix/Cropix

Minestrone s pirovim noklicama

image
Berislava Picek/Cropix/Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 18:30