ŠTO KUHATI?

Crni rižoto s lignjama bit će super morski ručak koji možete pripremiti kod kuće

 Mladich/Getty Images/istockphoto
Dok se kuha, pripremite salatu i ručak je gotov u manje od sat vremena
Dok se kuha, pripremite salatu i ručak je gotov u manje od sat vremena

Trebat će vam:

600 g lignji (narezane)

2 žlice maslinova ulja

1 luk (sitno sjeckan)

2 češnja češnjaka (sitno sjeckana)

250 g riže za rižoto

100 ml bijelog vina

700 ml temeljca ili vode

crnilo sipe (1-2 male vrećice)

sol i papar

peršin

Priprema:

Zagrijte maslinovo ulje i dodajte luk. Pirjajte i kad omekša, ubacite lignje i pirjajte 10 minuta. Dodajte češnjak i rižu pa miješajte dok riža ne postane staklasta. Ulijte vino i pustite da ishlapi. Dodajte crnilo sipe, ulijte dio temeljca i kuhajte postupno dolijevajući tekućinu dok riža ne omekša. Dok kuhate, miješajte. Kada ispari većina, dodajte još temeljca. Na kraju začinite i pospite peršinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 10:31