TJEDNI MENI

Ideje za tjedan u kojem se sve kuha brzo i sezonski! Od buče i poriluka do pečene svinjetine s jabukama

Ovaj tjedan kuhamo mirisno, toplo i utješno, od rižota s bučom i kaduljom do nedjeljne pečenke s batatom i jabukama, svaki dan donosi novi jesenski užitak na tanjuru

Jesenski tjedan pun toplih, domaćih okusa započinjemo mirisnim rižotom od buče i kadulje koji savršeno grije u hladnijim danima. Zatim slijedi kremasta tjestenina s porilukom i pancetom, a tjedan nastavljamo hranjivim jelima poput piletine sa zelenjem i jednostavne frittate. Petak donosimo u znaku ribe, s hrskavim tuna-polpetama i blitvom, dok se vikend pretvara u pravo jesensko slavlje uz varivo od graha i buče te nedjeljnu pečenku s batatom i jabukama. Sve recepte pronađite u nastavku.

PONEDJELJAK

Tjedan otvaramo toplim, kremastim jelom koje savršeno spaja jesenske okuse, buču i kadulju. Rižoto je jednostavan, mirisan i pun boje, idealan za početak radnog tjedna.

RIŽOTO S BUČOM I KADULJOM

image
Luchezar/Getty Images

UTORAK

Brzo, a fino! Upravo takva je ova tjestenina s porilukom, pancetom i vrhnjem. Kremasta tekstura i bogat okus čine je savršenim ručkom za svaki dan, a lako se može pripremiti i u bezmesnoj varijanti.

TJESTENINA S PORILUKOM, PANCETOM I VRHNJEM

image
Oksanakiian/Getty Images

SRIJEDA

Za srijedu biramo domaće i toplo jelo, piletinu sa zelenjem. Mekano meso u laganom umaku, uz dodatak sezonskog povrća, pružit će vam zdravo i ukusno jelo koje najbolje paše uz palentu ili kuhani krumpir.

PILETINA SA ZELENJEM

image
Vkuslandia/Getty Images/istockphoto

ČETVRTAK

Lagano, jednostavno i brzo, frittata sa špinatom i sirom savršen je izbor za dan kad želite nešto hranjivo, ali bez puno truda. Poslužite uz zelenu salatu i krišku kruha za uravnotežen obrok.

FRITTATA SA ŠPINATOM I SIROM

image
Bhofack2/Getty Images/istockphoto

PETAK

Petak je dan za ribu, a ove tuna-polpete savršeno su rješenje, jednostavne, lagane i pune okusa. Uz blitvu s limunom ili malo kuhanog krumpira, dobit ćete cjelovit i svjež obrok za kraj radnog tjedna.

TUNA-POLPETE S BLITVOM I LIMUNOM

image
Elena_danileiko/Getty Images/istockphoto

SUBOTA

Subota donosi pravu jesensku nostalgiju u tanjuru, varivo od graha i buče s kobasicom. Gusto, aromatično i zasitno, ovo jelo grije iznutra i miriše na domaću kuhinju.

VARIVO OD GRAHA I BUČE S KOBASICOM

image
Alleko/Getty Images

NEDJELJA

Za kraj tjedna pripremamo nešto posebno, sočnu svinjsku pečenku s batatom i jabukama. Slatkasti tonovi batata i jabuka divno se stapaju s mesom, stvarajući savršenu nedjeljnu kombinaciju okusa.

PEČENA SVINJSKA PEČENKA S BATATOM I JABUKAMA

image
Nikolay_donetsk/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 11:16