OVO VOLIMO

Tjestenina s porilukom, pancetom i vrhnjem jednostavan je, a baš dobar ručak usred tjedna

 Oksanakiian/Getty Images
Jelo možete napraviti i u vegetarijanskoj varijanti bez pancete ili u veganskoj varijanti bez parmezana i s kremom od indijskih oraščića
Jelo možete napraviti i u vegetarijanskoj varijanti bez pancete ili u veganskoj varijanti bez parmezana i s kremom od indijskih oraščića

Trebat će vam:

300 g tjestenine (penne ili tagliatelle)

100 g pancete, narezane na trakice

1 poriluk, narezan na tanke kolutiće

2 žlice maslinova ulja

50 ml vrhnja za šlag (nezaslađenog)

50 g parmezana

sol i svježe mljeveni crni papar

Priprema:

Skuhajte tjesteninu u posoljenoj vodi. U tavi zagrijte ulje i dodajte pancetu, pržite dok ne postane hrskava. Dodajte poriluk i pirjajte dok omekša. Ulijte vrhnje, kratko prokuhajte i umiješajte kuhanu tjesteninu, malo vode u kojoj se kuhala i parmezan. Posolite i popaprite po ukusu te odmah poslužite. Naravno, ovo jelo možete napraviti i bez pancete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2025 08:27