DOMAĆE JE BOLJE

Zaboravite kupovne tuna burgere, hrskave i slasne polpete napravite kod kuće

 Elena_danileiko/Getty Images/istockphoto
Poslužite ih uz pečeni krumpir ili krumpir s blitvom, a upakirati ih možete i u meka peciva pa napraviti riblje burgere
Poslužite ih uz pečeni krumpir ili krumpir s blitvom, a upakirati ih možete i u meka peciva pa napraviti riblje burgere

Trebat će vam:

2 konzerve tune u vlastitom soku (oko 250 g ocijeđene)

1 jaje

2 žlice krušnih mrvica

1 žlica senfa

1 žlica nasjeckanog peršina

naribana korica pola limuna

sol i papar

maslinovo ulje za pečenje

200 g blitve

1 režanj češnjaka

1 žlica maslinova ulja

malo limunova soka

Priprema:

Pomiješajte tunu, jaje, mrvice, senf, peršin, limunovu koricu, sol i papar. Oblikujte polpete i ispecite ih u tavi na malo ulja (ili u pećnici 15 minuta na 200 stupnjeva). Blitvu kratko prokuhajte, ocijedite i propirjajte na ulju s češnjakom, začinite limunovim sokom. Poslužite zajedno. Blitvi uvijek možete dodati i malo kuhanog krumpira, a cijelo jelo možete poslužiti i uz salatu po želji ili polpete upakirati u topla, meka peciva pa napraviti burgere.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2025 07:40