Trebat će vam:
500 g pilećih zabataka bez kosti
2 žlice ulja
1 manji luk
2 mrkve
2 šake narezanog kelja, blitve ili špinata
1 žlica koncentrata rajčice
1 žličica mljevene paprike
400 ml pilećeg temeljca
100 ml vrhnja za šlag (nezaslađenog)
sol i papar
Priprema:
Na ulju propržite piletinu dok ne dobije boju, zatim dodajte luk i mrkvu te kratko propirjajte. Umiješajte koncentrat rajčice i papriku, na kraju dodajte temeljac. Kuhajte poklopljeno 35-40 minuta, dok sve ne omekša. Pred kraj ubacite zelenje koje ste oprali i nasjeckali. Dodajte vrhnje, posolite i popaprite te kuhajte još 5 minuta. Poslužite s palentom ili kuhanim krumpirom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....